Platform voor de interieurbouwbranche
Innovatief plaatmateriaal uit Italië is nu officieel CO₂ neutraal

Innovatief plaatmateriaal uit Italië is nu officieel CO₂ neutraal

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van innovatieve materialen voor interieurontwerp is een belangrijk onderdeel van het beleid van Arpa Industriale ten aanzien van duurzaamheid voor de lange termijn. Op dat vlak is er dan ook goed nieuws te melden: vanaf 1 december is het innovatieve plaatmateriaal klimaatneutraal. Deze prestatie is het resultaat van een gunstige productopbouw en de implementatie van een langetermijnstrategie voor duurzaamheid. Aan het woord is Stefano Mion, CEO van Arpa Industriale.

chapeau

“Voor ons gaat duurzaamheid niet alleen over maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar is het een integraal onderdeel van onze kernstrategie. Het is een essentieel onderdeel van het innovatie- en ontwikkelingsproces van onze oppervlaktematerialen”, zegt Stefano.

CO2-neutraal betekent dat FENIX, op basis van het totale aantal vierkante meters dat maandelijks wordt verkocht, zal bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot in de atmosfeer door middel van CO2-compensatieprojecten. Dat is niet iets van de laatste jaren want Arpa Industriale is al meer dan 10 jaar geleden begonnen met het verminderen van de watervoetafdruk en de vraag naar primaire energie. Deze reductie-inspanningen gaan overigens ook gewoon door.

De geselecteerde CO2-afgevangen projecten zijn waste-to-energy installaties waarin het methaangas dat vrijkomt van de stortplaatsen wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Klimaatneutraal… maar nog nét zo mooi in design! Waarom niet?

Om koolstofneutraliteit te bereiken, zijn alle koolstofemissies die vrijkomen in de atmosfeer tijdens de levenscyclus van FENIX-materialen gekwantificeerd. Dat kan men heel breed zien. Van de winning en het transport van de grondstoffen tot aan de productie van FENIX en uiteindelijk de verwijdering ervan: alles is in overweging genomen en gekwantificeerd. De CO2-voetafdruk van FENIX is vanzelfsprekend gecertificeerd door een onafhankelijke derde partij.

Duurzaamheidsstrategie voor de lange termijn

Het verkleinen van de CO2-voetafdruk van FENIX en het bereiken van CO2-neutraliteit zijn – zoals gezegd – dus belangrijke componenten van Arpa’s duurzaamheidsbeleid. “We zijn ervan overtuigd dat het verbeteren van onze ecologische voetafdruk niet alleen de juiste keuze is, maar ook essentieel is voor de continuïteit van het merk”, legt Stefano uit.

De weg naar koolstofneutraliteit begon ooit met het verbeteren van de efficiëntie van onze producten en processen. Bovendien richtte Arpa zich op de duurzaamheid en de samenstelling van FENIX. Het bedrijf gelooft in ‘meer doen met minder’, waarbij de kwaliteit van zijn producten wordt gegarandeerd met minder middelen. Het compenseert alleen die moeilijk te verminderen emissies die tijdens de hele levenscyclus van FENIX worden gegenereerd.

Over FENIX® 
FENIX is innovatief plaatmateriaal dat door Arpa Industriale is ontwikkeld speciaal voor die vakmensen die dit willen inzetten voor interieurontwerp. Gelanceerd in 2013, is Fenix NTM, geschikt voor zowel verticale als horizontale toepassingen. Door gepatenteerde technologieën toe te passen, wordt het buitenoppervlak van FENIX gekenmerkt door het gebruik van acrylharsen van de volgende generatie. Deze zijn gehard en gefixeerd door middel van een Electronic Beam Curing-proces. Met een lage lichtreflectie is het FENIX-oppervlak extreem mat, anti-vingerafdruk en voelt het zacht aan. Thermisch herstel van oppervlakkige microkrasjes is ook mogelijk. Kortom, heel makkelijk in gebruik dus. En daarom ook voor de markt als geheel zéér interessant. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.