Platform voor de interieurbouwbranche
“Innovatief akoestisch materiaal Type I Invisible van Print Acoustics By Triplaco toegepast in kantoormeubilair”

“Innovatief akoestisch materiaal Type I Invisible van Print Acoustics By Triplaco toegepast in kantoormeubilair”

“Innovatief akoestisch materiaal  Type I Invisible van Print Acoustics By Triplaco toegepast  in kantoormeubilair  op maat in vernieuwde kantoren van Janson Bridging International, Hank, Nederland”

Bij deelname van Print acoustics op beurzen met hun gamma houten decoratief absorberende produkten kwam in het verleden frequent de vraag van ontwerpers en interieur architecten naar een product dat stootvast, krasvast, onderhoudsvriendelijk en zo weinig mogelijk zichtbaar akoestisch absorberend was. Na twee jaar ontwikkeling heeft  Kristoff Ver Eecke, director akoestiek Triplaco, het product Type I (Invisible) ontwikkeld en gebreveteerd als innovatief akoestisch product. 

Dit product  bestaat uit  toplaag 1mm van jacquard fijngeweven doek van vloerenproducent Ntgrate dat treksterk,krasvast en afwasbaar is.  Het geweven doek bestaat immers uit decoratieve vinyldraden van dia 1mm met 0.5mm glasvezelkern en een 0.5mm bicolore PVC mantel. Het doek wordt vervolgens op zwarte akoe MDF gefixeerd  en op achterzijde voorzien van een zwart akoe glasvlies. Het product behaalt hiermee een een zeer hoge absorptie A score akoestisch met alpha w = 0.9 bij muurmontage met Rotswol achter. 

Bij ontwerpopdracht van nieuwe kantoren Janson Bridging International is ontwerpstudio Evelien Lulofs, Deventer aan de slag gegaan met deze akoestische oplossing.  Al snel kwam de vraag of materiaal ook als innovatief meubelplaat materiaal beschikbaar was niet akoestisch voor de zijden, legplanken  van hoge kasten en de zijden, top en legplanken van lage kasten.

Triplaco is leverancier van hoogwaardig decoratief plaatmateriaal en leverde zo een meubelplaat met twee zijden geweven vinyldoek aan interieurbouwer Van Eijk in Nieuw-Lekkerland. Dit bedrijf heeft meubilair gemaakt en geplaatst in dit project en zaakvoerder Egbert Van Eijk  was zo enthousiast over kwaliteit en absorptieve waardes van meubelplaat en type I akoe panelen  dat hij ook zijn nieuwe toonzaal hiermee heeft uitgerust

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.