Platform voor de interieurbouwbranche
Impactvolle benadering. Meer groen in huis, dus meer positieve effecten
Moswand in wachtruimte met rendiermos in de kleur Spring Green.

Impactvolle benadering. Meer groen in huis, dus meer positieve effecten

Groen in binnenruimtes heeft enorme positieve effecten, zoals Wageningen University & Research onderschrijft. Die bevindingen kan John Custers, met meer dan 35 jaar ervaring in de groenbranche, alleen maar beamen. Toen hij tien jaar geleden met mos in aanraking kwam, ontstond er een inspirerende onderneming die ieder interieur voorziet van meer groen. Dat is tegelijkertijd de missie van zijn bedrijven Moswand.eu en MossFactory.

Ook in andere onderzoeken, als van de Masaryk-universiteit, wordt de positieve impact van groen in binnenruimtes onderschreven. Het bevordert onder meer de gezondheid en het algehele binnenklimaat. Het onderhouden van deze planten kan echter lastig zijn. Daarom besloot Moswand.eu verschillende soorten geprepareerd mos aan onder meer MDF- en OSB-platen te bevestigen. Door de preparatie van het mos komt er geen onderhoud bij het groen meer kijken.

Deze oplossing vormt de basis van Moswand.eu, het bedrijf waar Custers zo’n tien jaar geleden mee is begonnen. In eerste instantie maakte hij gebruik van ecoboard om de moswanden te maken. “Duurzaamheid is erg belangrijk voor ons. Toch voldeed de kwaliteit niet aan onze verwachtingen”, licht hij toe. “Toen heb ik via Houthandel Scheijmans meer geleerd over de MDF- en OSB-platen van MEDITE SMARTPLY. Beide platen gebruiken we tegenwoordig voor bijna al onze eindproducten.”

Kolom met een mix van rendiermos en platmos.

Voldoen aan specifieke eisen

De keuzes voor MEDITE MDF en SMARTPLY MAX FR B sluiten naadloos aan op de kwalitatieve producten die Moswand.eu realiseert. De drie mossoorten die in de verschillende wanden worden verwerkt, zijn namelijk duurzaam geprepareerd met brandvertragende producten. Hierdoor behoudt het mos binnenshuis de juiste stabiliteit en levensduur zodat klanten voortdurend kunnen blijven genieten van een groener interieur.  

“We waren op zoek naar een MDF-plaat die minimaal kromtrekt wanneer we het mos met lijm bevestigen. Daarnaast is de brandveiligheid erg belangrijk. Om in andere markten uit te kunnen breiden, moet je aan specifieke certificeringen voldoen. Daarom hebben we in samenwerking met Houthandel Scheijmans gekozen voor MEDITE MDF en SMARTPLY MAX FR B”, vertelt Custers.

Door en door duurzaam

Volledig in lijn met de groene filosofie van de moswanden, blijft duurzaamheid een cruciaal aspect. Zo is de dochteronderneming MossFactory opgestart, waar Custers in eigen beheer het plat- en bolmos laat prepareren. Daarmee heeft hij de volledige grip op de kwaliteit en de duurzaamheid van het mos. “We gebruiken geen fossiele brandstoffen en wekken onze eigen energie op”, zegt hij. “De platen moeten voor ons net zo schoon zijn. Zonder formaldehyde, inclusief een FSC-keurmerk en met een duidelijke, duurzame herkomst.”

Zowel MEDITE SMARTPLY als Houthandel Scheijmans zijn trots op het ondersteunen van de missie van Custers. “Van origine zijn wij vooral actief in de bouwsector. Het is dus erg mooi om te zien hoe John met zijn bedrijven steeds meer ruimtes voorziet van het nodige groen”, vertelt Marc Scheijmans van Houthandel Scheijmans.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.