Platform voor de interieurbouwbranche
Overig

Hygiëne en bescherming. Oplossing voor de wand

MWall—kolom
Dagverpleging – M-Wall Protect.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | M-Wall

25 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Hiervoor levert het bedrijf verschillende varianten wandbekleding, maar ook hoekprofielen om het geheel af te maken.

“Veel mensen realiseren het zich niet, maar hebben onze producten toch al regelmatig gezien”, aldus Dirk-Jan Verberne van M-Wall. “Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, zoals het UMC en WKZ in Utrecht.” Het bedrijf specialiseert zich sinds 2012 in hoogwaardige wandkleding. “Met onze productseries bieden wij voor iedere ruimte en iedere projectvraag een passende oplossing. Onze wandbekleding en wand- en hoekbeschermingen zijn ontwikkeld voor de highcare zorg en worden dan ook breed toegepast in cleanrooms, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, kantoren, vliegvelden, hotels en restaurants.” 

Bescherming in het theater

Het bedrijf is echter ook in lowcare omgevingen te vinden. “Onze wandbekleding heeft een beschermende functie voor ruimtes waarin muren veel te verduren hebben, in scholen bijvoorbeeld, of gangen van openbare gebouwen en theaters, waar de kans op beschadiging groot is.” 

Zo werkte M-Wall mee aan het nieuwe Amare theater in Den Haag, waar achter de schermen natuurlijk veel apparatuur verplaatst zal worden. Interieurbouwers en architecten komen vaak bij M-Wall met een uitdaging, waarvoor het bedrijf vervolgens een oplossing zoekt. Verberne: “Meedenken is voor ons erg belangrijk, omdat we een meerwaarde willen creëren voor onze klanten.” Om dit te doen heeft M Wall drie verschillende categorieën wandbekleding, M-Wall Hygienic, M-Wall Protect en M-Wall Basic.

Gangschoolgebouw – M-Wall Hygienic.

Hygiëne en gemak

“M-Wall Hygienic is een actief antibacteriële wandbescherming, met brandklasse B-s2,d0 met een extreem hoge chemische bestendigheid. Hiermee is dit de ideale wandbekleding voor gebruik in gebouwen zoals ziekenhuizen. De panelen hebben een neutraal kleurenpalet die ideaal in deze omgevingen passen.” Verberne vertelt dat hier makkelijk afbeeldingen op kunnen worden aangebracht. “Zonder gebruik van extra lijm kunnen wij hier een afbeelding op aanbrengen die ook weer makkelijk en zonder schade te vervangen is. Dit is een alternatief voor fotobehang.”

M-Wall Protect is een PET-G wandbescherming, vrij van BPA’s met brandklasse B-s1,d0, die voldoet aan de strenge eisen binnen de HACCP normen. Dit product wordt volgens Verberne vaak gekozen door de interieurbouwer of architect en is trendgevoeliger qua kleurpalet. “De wandbekleding beschermt de wand en ziet er goed uit, zo kan de klant weer tien tot twintig jaar vooruit.” 

M-Wall Basis is de economische variant van M-Wall. De wandbescherming is een homogene PC/ABS blend, chloride- en broom vrij, voldoet aan de strenge EN 13501 brandklasse en bereikt net als de M-Wall Protect variant een B-s1-d0 certificaat. Naast deze drie series levert M-Wall ook hoekprofielen, vervaardigd uit de gekozen M-Wall. “Wij leveren profielen die zich als het ware om de hoek heen vouwen, waardoor een strakker eindresultaat bereikt wordt.”

Alle producten van het bedrijf worden op voorraad gehouden in Eindhoven, waardoor M-Wall snel kan leveren. “De installatie is eenvoudig, maar wij kunnen dit ook verzorgen. Daarnaast denken wij vooral graag mee met de klant. We zijn geen groothandel in platen, maar willen graag zorgen dat een project tot in detail klopt.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%