Platform voor de interieurbouwbranche
Houtvulpasta is al 30 jaar een begrip in Europa

Houtvulpasta is al 30 jaar een begrip in Europa

Wie houtonderdelen wil renoveren of repareren, gaatjes of barsten in nieuw schrijnwerk moet vullen of een houten ondergrond voor schilderwerken wil voorbereiden, kan daarvoor prima gebruik maken van een hoogwaardig vulmiddel. Alsibois, de 2-componenten houtvulpasta op basis van hout en onverzadigde polyester harsen, is intussen al 30 jaar een begrip in Europa als ideale oplossing voor het artistiek en efficiënt herstellen of opvullen van hout in binnen- en buitentoepassingen.

Alsibois is een lichte houtvulpasta met een uitstekende kleefkracht, waarmee de houtbewerker of schilder zowel grote opvullingen als kleine, fijne werkjes perfect kan uitvoeren. Deze elastische vulling op basis van hout en onverzadigde polyester harsen laat zich eenvoudig aanbrengen met een mengplaat en een spatel. 

“Wie Alsibois wil gebruiken, moet geen primer aanbrengen, maar vooraf alle houtrot, schors, verf, vernis en waslagen verwijderen tot op het ruwe hout. De houtpasta wordt op een mengplaat aangebracht en vermengd met een mespuntje witte verharder – officieel is dat 2 % verharder”, vertelt Ir. Koen Vanderbauwhede, eigenaar van Alsibois International.

“Uiteindelijk is de vulling klaar en kan de gebruiker op enkele minuten tijd alle openingen, gaten, barsten en hoeken herstellen. Dankzij de combinatie met een verharder droogt de pasta vrij snel uit. Dit zal niet veel langer duren dan tussen 5 en 15 minuten (~T°), waardoor de vakman snel kan starten met het schuren, schaven, boren, frezen en afwerken met olie, waterbeits, verf of vernis.”

Voor de meest uiteenlopende toepassingen

Alsibois is beschikbaar in de professionele vakhandel in Nederland en België en dat in 12 originele kleuren, gaande van wit melamine en neutraal, over eik, gerookte eik, movingui, licht- en exotisch rood tot meranti, teak, merbo, noten en wengé. 

Om een kleurvariante te verkrijgen, kunnen de kleuren ook onderling gemengd worden. Dat gebeurt voor het mengen met de harder. “Deze pasta is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Zo wordt deze ingezet voor het renoveren en repareren van ramen, deuren, plankenvloeren, trappen, meubels, boten, tuinhout, monumenten, beschermde gebouwen, …”, licht Vanderbauwhede toe.

“Verder wordt Alsibois gebruikt bij nieuw schrijnwerk om openstaande hoeken, gaten, barsten, schroef- en nagelgaatjes op te vullen of door de schilder om MDF-, spaan- en andere houten platen en wanden voor te bereiden voor de afwerking. Met deze 2-componenten houtvulpasta kan elke professional op een efficiënte manier houten onderdelen bewerken, dit zowel voor binnen- als buitentoepassingen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.