Platform voor de interieurbouwbranche
‘HoutPro+ was ideaal om te laten zien waarom wij onderscheidend zijn’

‘HoutPro+ was ideaal om te laten zien waarom wij onderscheidend zijn’

Thijs Haarhuis, adviseur bij Kuiper Holland, kijkt tevreden terug op de HoutPro+. “Het is ons goed bevallen. Veel vaste klanten bezochten onze stand, maar we hebben ook kennis gemaakt met diverse nieuwe partijen. En die waren bijzonder divers. Ze kwamen uit de interieurbouw, keukenindustrie, jachtbouw, maar ook architecten.”

“Wij willen graag bewijzen waarom wij specialist zijn voor alle fineerprojecten.”

Niet alleen de kwaliteit van de bezoekers zorgde voor tevreden gezichten bij deze fineerspecialist, ook de aantallen waren naar wens, zo laat Haarhuis weten. “Alleen de eerste dag was de aanloop iets minder, maar van woensdag tot en met vrijdag bleef het druk. Het waren prima dagen.”

Passend bij de uitstraling

Volgens Haarhuis was HoutPro+ een ideale gelegenheid voor Kuiper Holland om de markt te bewijzen waarom hun producten onderscheidend zijn in vergelijking  met veel ander fineermateriaal dat op de markt verkrijgbaar is. Bij Kuiper Holland is geen boom hetzelfde en is iedere stam fineer uniek. Dat zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden waarbij de klant alle ruimte heeft om te kiezen. “Ieder ontwerp heeft een bedoeling. Daarom selecteren we liever persoonlijk met de klant het fineer dat past bij het idee en de uitstraling van het project, zodat alles beantwoord aan de verwachtingen van de klant.”

“Wij zorgen ervoor dat de klant materiaal krijgt dat uit één stam afkomstig is.”

Projectgericht bestellen

Juist dankzij deze visie slaagde het team van Kuiper Holland er in om bezoekers te overtuigen waarom het bedrijf de beste leverancier is om fineer projectgericht te kunnen bestellen. “Vaak horen we: ‘oh, is dat bij jullie wel mogelijk.’ Andere partijen bieden MDF aan waarvan het hout afkomstig is uit verschillende stammen. Dat oogt niet fraai. Daarom zorgen wij ervoor dat de klant materiaal krijgt dat uit één stam afkomstig is. Wij merken dat steeds meer mensen zich hiervan bewust zijn. Zij bezochten de beurs met een eigen interieurbouwer om met eigen ogen de mogelijkheden te bekijken.”

Arbotechnisch

Bijkomend voordeel is dat Kuiper Holland lichtgewicht multiplex panelen aanbiedt. “Neem onze eigen Queenply lichtgewicht collectie met een meervoudige laag. Daarvan is het gewicht ongeveer 350 kilogram per kubieke meter. Bij materiaal van andere aanbieders gaat het om 420 kilogram per kubieke meter. Onze panelen
zijn arbotechnisch gezien veel meer verantwoord. En ook dat aspect is steeds belangrijker.”

De klant heeft alle ruimte om te kiezen.

Scansysteem

Haarhuis prijst de organisatie van HoutPro+ die bij deze editie duidelijk liet blijken met de standhouders mee te denken. “Wij konden gebruik maken van een speciaal scansysteem, waarin we eigen informatie van bezoekers konden verwerken. Ideaal om na de beurs te gebruiken.”

Adviseren

Het team van Kuiper Holland kijkt dus met veel tevredenheid terug op de beurs. “Wij willen graag bewijzen waarom wij niet alleen specialist zijn voor alle fineerprojecten, maar ook willen aantonen dat wij de markt optimaal kunnen adviseren over de voordelen van het best bruikbare materiaal. Die kans hebben we in Den Bosch gekregen. Het is voor alle partijen – organisatie, standhouders en bezoekers – duidelijk geworden, dat het organiseren van een kwalitatief hoogwaardige interieurbouwbeurs als HoutPro+ van groot belang is.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.