Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Houten jubileum voor Amersfoortse meubelmaker

Daan Lindeboom en Gerdien Bleijenburg HR kopiëren
Gerdien Bleijenburg en Daan Lindeboom in de meubelmakerij.

Tekst | Tekst en beeld: De Beleving interieur en meer

4 maart 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Daan timmerde in de schuur, terwijl Gerdien aan de weg timmerde. Het schuurtje werd al gauw te klein. Daan: “Stond ik daar buiten in de regen te zagen, omdat Gerdien steigerhouten kasten van 3 meter hoog aan een bso had verkocht.” Inmiddels is ook de huidige loods in Amersfoort te klein en is het team gegroeid van 2 naar 25 mensen. Samen vertellen Gerdien en Daan over de stappen van klein naar groter, van kwetsbaar naar trots en van overleven naar loslaten. 

Boomgaard: Unieke kastenwanden met elementen voor school en BSO. (Beeld: Beeldvoerders)

Daan: “Als je 5 jaar geleden bij een willekeurige kinderopvanggroep op de grond ging zitten, werd je oprecht verdrietig. Primaire kleuren, alles plastic en sfeerloos: dat kon zoveel beter! Die uitdaging gingen Gerdien en ik graag aan. Als zelfstandig meubelmaker liep ik tegen een plafond. Ik wilde mijn creatieve ideeën omzetten en zocht een kans.” 

Gerdien was als ondernemer binnen de interieurbranche op zoek naar iemand die kon maken wat ze in haar hoofd had. “De wereld een beetje mooier maken, dat was het doel”, vertelt ze. “We begonnen bij de kinderopvang en het basisonderwijs.” Daan: “We boden een totale verandering voor een prijs waar je bij een ander drie kasten voor kocht. Inclusief schilderwerk, vloeren, meubels en accessoires. We zetten een huiselijke sfeer neer, met mooie kleuren en veel houten meubels. Daarmee veroorzaakten we een ommezwaai in de interieurbranche. Inmiddels werken we met veel plezier voor vele kinderopvangorganisaties, scholen, bedrijven en zorginstellingen.” 

Dick Bruna: Maatwerk interieur voor De Dick Brunaschool in Waddinxveen. (Beeld: Beeldvoerders)

Dromen en doen

“Groei was geen doel op zich”, vertelt Daan. “We willen vooral samen dit bedrijf leiden en mooie dingen maken. Het komt telkens terug bij wat wij op ons hart hebben; wat voelt goed en wat niet? Onze identiteit is belangrijk voor ons. Die is niet maakbaar.”

Gerdien: “Als we naar een klant gaan, nemen we ons hart mee. We komen niet verkopen, maar vertellen ons verhaal. Dat is ons onderscheidend vermogen. Als we ergens van dromen, dan bedenken we samen hoe we dat in de praktijk gaan brengen.” Daan: “Natuurlijk gaat het niet vanzelf. We zijn in zeven sloten tegelijk gelopen. We hebben de kans gekregen van klanten om fouten te maken, met testlocaties en pilots. Leren gaat nu eenmaal met vallen en opstaan. We zijn tegen het plafond van ons kunnen aangelopen, er doorheen gegaan en zagen dat daarboven nog meer ruimte zit.”

Kwebbel: Ruimte als 3e pedagoog bij kinderdagverblijf Kwebbel. (Beeld: Beeldvoerders)

Gerdien: “We weten niet waar we over 5 jaar staan. We zitten nu middenin ons verhaal en daar genieten we van.” Daan: “We hebben al veel kindvriendelijke plekken mogen maken, maar er zijn nog altijd plekken waar je verdrietig van wordt. Vooral als je letterlijk durft te kijken vanuit het perspectief van een kind.” 

Bibelebonz: Goudse geveltjes en kasten op maat voor BSO Bibelebonz.

5-jarig jubileum

Een 5-jarig huwelijksjubileum staat voor hout. Dat is toepasselijk, en niet in de laatste plaats omdat dit werkjubileum parallellen heeft. Daan: “Gerdien en ik vullen elkaar goed aan. We hebben een onvoorwaardelijke vriendschap. Het maakt niet uit met welk idee ik kom of wat ik doe. Alles is oplosbaar. Wat er ook gaat gebeuren, ik ben nergens bang voor. De uitkomst is altijd goed, omdat wij samen ondernemen.” 

Gerdien: “Gisteren stonden we nog samen op de balustrade en keken we de werkplaats in. Wat worden we daar blij van! Alles waar wij voor staan, is zichtbaar in De Beleving.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%