Platform voor de interieurbouwbranche
Hout in het interieur

Hout in het interieur

Hout is en blijft nog steeds een van de meest populaire materialen in interieurs. Hout zorgt voor sfeer en creëert rust. Maar hout is voor interieurbouwers en meubelmakers bewerkelijk. Het materiaal is niet kleur- en vormvast, vraagt veel onderhoud en past niet altijd binnen het budget. Een goed alternatief is decoratief plaatmateriaal met een natuurgetrouwe houtstructuur. De collectie plaatmateriaal van DecoLegno is zeer uiteenlopend en niet van echt te onderscheiden.

Hout van de Paulownia boom

Structuur Okobo van Cleaf is geïnspireerd op het hout van de Paulownia boom. Men maakt er snaarinstrumenten van en de bekende Japanse klomp. Het decor én het diepe, voelbare reliëf in dit plaatmateriaal geeft een uitgesproken karakter aan ieder interieur- en meubelontwerp. De natuurlijke beleving van hout wordt versterkt in de synchroon structuur, wat betekent dat je voelt wat je ziet.

Gemeentehuis met gastvrije en organische uitstraling

In dit project van De Twee Snoeken is de kastenwand uitgevoerd in S161 Okobo in antraciet. Het doel van het project was om een gastvrije en duurzame plek te creëren voor alle inwoners en ambtenaren van de gemeente Overbetuwe. Om de lichte en organische sfeer van het interieur te versterken, is gekozen voor natuurlijke materialen. Omdat de maatwerkmeubelen intensief gebruikt worden, is decoratief plaatmateriaal het perfecte alternatief voor echt hout. De panelen zijn kras- en slijtvast en behouden hun kleur. Dit project is verkozen tot maandwinnaar in de Cleaf Shaping Surfaces Contest.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk de collectie Okobo via DECOLEGNO.NL

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.