Platform voor de interieurbouwbranche
Hout efficiënt verbinden met behulp van snoerloze groeffreesmachines
Lamello behoort nu ook tot de CAS accu-alliantie. De Zeta P2 en Classic X groeffreesmachines zijn leverbaar met een krachtig 18 V LiHd 4.0 Ah accupack.

Hout efficiënt verbinden met behulp van snoerloze groeffreesmachines

Houtbewerkers gebruiken één accu-pack voor verschillende machines

De vakman in de houtverwerkende sector maakt al decennialang gebruik van de innovatieve verbindingstechniek van Lamello. De Zwitserse specialist levert echter niet alleen de verbinders, maar ook verschillende groeffreesmachines, zoals de originele Classic X en de Zeta P2 passend bij de P-System-verbindingselementen. Lamello trad in 2022 toe tot de CAS accu-alliantie, waardoor die groeffreesmachines nu ook in een snoerloze accu-versie besteld kunnen worden. Zo kan men voor alle toepassingen – van zagen tot verbinden – de juiste machines uit het CAS-programma kiezen en steeds hetzelfde accu-pack gebruiken.

De Classic X freest sleuven van 4 mm voor de traditionele houten lamellen.

Innovatieve verbinders én machines

De originele houten lamel van Lamello blijft een beproefde oplossing voor schrijnwerkers, keukenbouwers, interieurbouwers, winkelinrichters, meubelmakers en ander houtverwerkers om hout en houtmaterialen onder verschillende hoeken met elkaar te verbinden. 

Ze garandeert kwaliteit door de maatvastheid, optimale verdeling van de lijm, vormstabiliteit en duurzame plaatsing. 

Lamello levert niet alleen verbinders, maar ook de machines om de groeven te frezen.

“Ons aanbod is door de jaren heen niet alleen verder uitgebreid met de E20-inslaglamel, de K20-hechtlamel met weerhaakjes en de transparante C20/C10-kunststoflamellen, maar ook met de eendelige verbinder Cabineo en de Invis Mx2, die zonder zichtbare openingen via een magneetaandrijving steeds weer snel gemonteerd en gedemonteerd kan worden.”

“We ontwikkelden met het P-System ook een verbindingssysteem uit glasvezelversterkt kunststof dat een perfect passende verankering garandeert, zelfs zonder lijm of schroeven. De verbindingselementen Clamex, Tenso en Divario zorgen voor een ongekende flexibiliteit, snelheid en eenvoud in het complete ontwerp-, productie-, transport- en montageproces”, vertelt Marc Demares, zaakvoerder bij Lamello België. 

“Naast deze verbinders kan de vakman bij ons ook terecht voor groeffreesmachines. De Classic X is een doordachte en beproefde machine om snel sleuven van 4 mm  voor de traditionele houten lamellen te frezen, terwijl de Zeta P2 gebruikt wordt voor de P-System-groef.”

Één accu-pack voor alle machines

Bij Lamello zijn ze ook al langer overtuigd van de accu-technologie. Daarom behoren ze sinds vorig jaar tot het Cordless Alliance System (CAS), een merkoverkoepelende accu-alliantie, geïnitieerd door Metabo, die vandaag meer dan 25 fabrikanten omvat, goed voor bijna 300 machines. 

“Het is een logische stap en meteen een versterking van ons jarenlange partnerschap met Metabo. Er zijn intussen al heel wat machines voor de houtbewerking die in een snoerloze accu-versie beschikbaar zijn. Daar voegen we nu onze profielgroeffreesmachines aan toe. Zowel de Classic X als Zeta P2 snoerloos worden immers geleverd met een krachtig 18 V LiHd 4.0 Ah accupack. De machines zijn zo direct gebruiksklaar zonder aansluiting op het net”, licht Demares toe. 

“Dat zorgt voor een nog grotere flexibiliteit en beweeglijkheid op de werkvloer en de bouwplaats. Vaklui kunnen immers werken zonder het risico om over een snoer te struikelen of werken boven hun hoofd uitvoeren zonder rekening te moeten houden met een lastige kabel die steeds weer ergens aan een rand kan blijven haken. Met onze machines frezen ze de P-groef in het materiaal, waarin ze onze verbindingselementen schuiven en dan snel en correct sluitend verankeren. Dankzij deze vaste of demonteerbare verbinders worden houten werkstukken met elkaar verbonden tot verschillende producten: kasten, keukens, kantoormeubilair, wijndisplays, sideboards, stellingen, … en nog veel meer objecten voor interieurtoepassingen. Als een vakman vandaag één van onze snoerloze systemen koopt, kan hij of zij dezelfde accu voor tal van andere machines gebruiken, die ook tot het CAS-assortiment met het open accusysteem behoren. Net de verhoogde efficiëntie en productiviteit voor de gebruiker was voor ons doorslaggevend.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.