Platform voor de interieurbouwbranche
Hoogwaardig plexiglas verdient het beste gereedschap ter bewerking

Hoogwaardig plexiglas verdient het beste gereedschap ter bewerking

Een grote naam in de wereld van stand- en interieurbouw laat van zich horen, als het aankomt op het Coronaveilig maken van plaatsen waar meerdere mensen komen en werken. Hypsos BV, gevestigd in Soesterberg, heeft een schot in de roos gedaan met het ‘Stay Safe’ concept, waarmee tal van oplossingen worden geboden om te kunnen functioneren binnen ‘het nieuwe normaal’, de anderhalve meter maatschappij.

Een deel van de geboden oplossingen wordt in huis vervaardigd uit hoogwaardig plexiglas. Marcel Mackaaij, salesmanager bij Hypsos, legt uit: “Er is een grote behoefte aan transparante scheidingsmiddelen in openbare gelegenheden en op werkplekken. Wij specialiseren ons in high end oplossingen in hoogwaardig plexiglas. Onze klanten zijn bedrijven en instellingen die bij uitstek geen ‘houtje-touwtje’ oplossingen willen in dun en breekbaar plaatmateriaal. Alles moet de kwaliteit hebben die het bedrijf of instelling uitstraalt.”

Voor Hypsos betekent samenwerken met Leitz Service dat de bewerkingen en afwerkingen in het transparante kunststof feilloos en smetteloos kunnen worden uitgevoerd.

 

Een feilloze en kwalitatief hoogwaardige afwerking

Hypsos verwerkt diverse soorten plaatmateriaal, zo ook hoogwaardig PMMA. “Dat is de basis voor de transparante afscheidingen die we produceren. Een dikke kwaliteit plexiglas, die we vormen, bewerken en afwerken. Daar heb je de geschikte gereedschappen voor nodig in de machines. Leitz Service is bij ons hofleverancier als het om gereedschappen gaat. Voor ons betekent samenwerken met Leitz Service dat we de bewerkingen en afwerkingen in het transparante kunststof feilloos en smetteloos kunnen uitvoeren.”

Harrie Bolk, accountmanager bij Leitz Service, is kind aan huis in Soesterberg. Hij vertelt over de gereedschappen die Hypsos gebruikt: “Onze kunststof frezen worden gebruikt in de CNC-machines, voor het formatteren. Voor de nabewerking worden onze glansfrezen ingezet. Daarmee krijg je een schitterende, hoogwaardige eindafwerking. Gaten boren gebeurt in principe ook met dezelfde frees en voor het op maat zagen wordt onze BrillianceCut zaag gebruikt. Deze gereedschappen zijn geschikt voor meerdere soorten kunststof en composietmateriaal, maar blinken nog eens extra uit wanneer ze ingezet worden om plexiglas te bewerken. Zeker als we praten over de kwaliteit PMMA die Hypsos verwerkt.”

“De BrillianceCut zaag zorgt er ook nog eens voor dat de productie een stuk efficiënter draait, de zaagsnedes zijn in transparante kunststoffen zo glad dat een nabewerking vaak niet meer nodig is. Overigens levert Leitz Service bij Hypsos ook de gereedschappen om het ‘normale werk’ mee uit te voeren, benodigd voor stand- en interieurbouw.”

Plexiglas met sleuven, met inhaaksystemen, zelfstandig staand of als roomdivider… Hypsos maakt het allemaal en dat op grote schaal.

 

Complete projecten in dik plexiglas uitgevoerd

“Een mooi voorbeeld van een project waarbij Hypsos is ingeschakeld om alles Corona-proof te maken is het Meander Ziekenhuis in Amersfoort. Door het hele ziekenhuis heen worden balies voorzien van scheidingswandjes, er komen plexiglas voetjes voor bewegwijzering, we maken er apothekersschermen en plaatsen veilige schotten tussen de stoelen in de wachtruimtes. Een titanenklus, waarbij onze CNC-machines en zagen niet stil staan. Het ziekenhuis wil materiaal hebben dat bestendig is en er goed uitziet. Met de graad van afwerking die we bereiken met het Leitz gereedschap kunnen we helemaal aan die vraag voldoen. Plexiglas met sleuven, met inhaaksystemen, zelfstandig staand of als roomdivider… we maken het allemaal en dat op grote schaal. En zo zijn er meer projecten, waarbij de keuze gemaakt wordt voor een Coronaveilige omgeving, zonder de zaak te moeten overleveren aan amateuristisch geknutsel. Voor die kwaliteitsbewuste klanten zetten we ons beste beentje voor, samen met Leitz Service”, zegt Marcel tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.