Platform voor de interieurbouwbranche
Hoog streven naar meer veiligheid en opslagcapaciteit. Draagarmstellingmagazijn voor houten platen en massief hout

Hoog streven naar meer veiligheid en opslagcapaciteit. Draagarmstellingmagazijn voor houten platen en massief hout

Vroeger werden bouwmaterialen zoals houten latten, balken of gipsplaten in een blok op de vloer van het magazijn opgeslagen. Met de 8.470 millimeter hoge stellingen kan nu de halhoogte van circa 10 meter volledig worden benut. Dit zorgt niet alleen voor meer opslagruimte, maar vereenvoudigt daarnaast aanzienlijk de gehele materiaal-handling van de bouwmaterialen. Bovendien verhoogt dit alles de veiligheid voor magazijnmedewerkers en minimaliseert het de schade aan goederen.

Optimalisering van opslagconcept

Blokstapeling vereiste complexe handelingen om bij de benodigde goederen te komen. Het verplaatsen van de goederen vormde een risico voor de goederen en het bouwmateriaal werd herhaaldelijk beschadigd tijdens het proces. Beschadigde goederen en de omslachtige handling betekenden ook een veiligheidsrisico voor de magazijnmedewerkers. Bovendien konden de goederen bij de blokopslag slechts op één niveau worden opgeslagen. 

Daarom besloot 4PLUS het opslagconcept te optimaliseren en de blokstapeling te vervangen door twee 23,4 meter lange draagarmstellingen van OHRA. De stellingen, die aan beide zijden zijn uitgerust met 1,2 meter lange draagarmen, bieden in totaal zes opslagniveaus. Het draagvermogen van elke arm is 1.275 kilogram – door het openen van de ‘derde dimensie’ is de opslagcapaciteit met meer dan 50 procent toegenomen. De verschillende goederen kunnen ‘gesorteerd’ worden opgeslagen en de gewenste artikelen zijn direct toegankelijk.  

De stellingen, die aan beide zijden zijn uitgerust met 1,2 meter lange draagarmen, bieden in totaal zes opslagniveaus.

Duurzaam: oude draagarmen verwerkt in nieuwe stelling

De Europese marktleider in draagarmstellingen integreerde in het nieuwe systeem ook 80 ‘oude’ draagarmen die nog bij 4PLUS beschikbaar waren. Daarnaast zijn de stellingen voorzien van in totaal 31 verzinkte roosters: op deze manier kan materiaal dat op pallets is opgeslagen ook flexibel worden opgeslagen in de draagarmstellingen. Het stellingsysteem wordt bediend met een meerweg zijlader. Truckgeleiding op de voeten van de stelling vergemakkelijkt het manoeuvreren in de stellinggang. 

Globaal genomen kon 4PLUS de logistieke processen aanzienlijk verbeteren met het geoptimaliseerde magazijn. Het nieuwe stellingsysteem zorgt ervoor dat de 59 aangesloten bedrijven en hun ruim 80 vestigingen, verspreid over het hele land ook in de toekomst efficiënt en veilig van bouwmaterialen kunnen worden voorzien.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.