Platform voor de interieurbouwbranche
Honderden filmpjes in PaletteUniversity. Ideale interieurbouwsoftware voor ambachtelijk maatwerk
Een ontwerp gemaakt met PaletteCAD.

Honderden filmpjes in PaletteUniversity. Ideale interieurbouwsoftware voor ambachtelijk maatwerk

PaletteCAD is het meest gebruikte softwarepakket in de interieurbouw. Het alles-in-één-softwareconcept maakt het makkelijk om professioneel, snel en efficiënt te ontwerpen. Sneller dan eenvoudige interieur44planners en bij uitstek geschikt voor ambachtelijk maatwerk. 

Ontwerp Erika Morren.

“Steeds meer professionals gaan onze ontwerpsoftware gebruiken”, zegt Jeroen Smeets van PaletteCAD. “Er is veel werk en onze software maakt het mogelijk om de grote vraag bij te kunnen benen.” De software van PaletteCAD bevat producten, materialen, werktuigen en catalogussen die zijn afgestemd op de planningsvereisten in onder meer de meubel- en interieurbouw. “Met het 3D-tekenprogramma kunnen interieurbouwers beter en sneller plannen, daarnaast zorgen onze renders voor een mooiere presentatie.” 

‘Onze renders zorgen voor een mooiere presentatie’.

Klanten ontzorgen

PaletteCAD streeft er naar om de softwaregebruikers zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Smeets: “Als de tekening eenmaal gemaakt is, kan de gebruiker veel beter zien hoeveel platen hij nodig heeft en wordt de plaatnerf altijd goed meegestuurd naar de CNC machine. Dit zorgt voor gemak en snelheid.” De PaletteCAD software kan ook berekenen hoe hoog de materiaalkosten zijn, hoeveel kantenband nodig is en voor zaagoptimalisatie zorgen. Een groot voordeel in een tijd van stijgende prijzen. 

Ook voor de uitvoerder heeft de sofware voordelen. “Hiermee kunnen ook maatvoering tekeningen gemaakt worden. Natuurlijk gaat het dan om de maatvoeringen van bijvoorbeeld een kastenwand, maar wij kunnen ook de installatiepunten zoals stopcontacten weergeven, of de plek voor de waterafvoer. Daarnaast zijn ook doorsnedes van de een bepaalde kant mogelijk, zodat de installateur meer dan voldoende informatie geeft om te zien wat het eindresultaat moet zijn. Deze informatie voegen wij makkelijk samen in een PDF.”

Nieuw trainingsplatform

Naast online trainingen en trainingen op locatie introduceert PaletteCAD binnenkort een nieuw online trainingsplatform, de PaletteUniversity. Smeets: “Tot nu toe hadden we hier en daar al filmpjes, maar het nieuwe platform zal straks honderden filmpjes bevatten. Elke functie van onze software wordt uitgebreid uitgelegd. Dit is handig voor nieuwe gebruikers, maar de PaletteUniversity  krijgt ook een moderne helpfunctie met zoekfunctie. Zo kan iedereen informatie opzoeken en wordt deze geleverd in duidelijke, hapklare brokjes.”
Voor de zomer moet PaletteUniversity online staan. “Het aanbod van filmpjes zal blijven groeien, zo willen we dieper op het programma ingaan. Ook zullen we blijven controleren of de filmpjes nog actueel zijn en ze na een programma update aanpassen.”

PaletteCAD wil ook graag een oproep doen aan aanbieders van interieurproducten. De softwarespecialist is druk bezig met het uitbreiden van de bibliotheek vol objecten en geometrische vormen in 3D die het ontwerp in gesleept worden. “Dit jaar bieden we bedrijven de mogelijkheid om 200 producten gratis aan te leveren voor opname in de bibliotheek.” 

Lezers van Binnenwerk kunnen PaletteCAD ontmoeten op vakbeurs HoutPro+ in november.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.