Platform voor de interieurbouwbranche
Honderd procent Nederlands fabricaat keuken

Honderd procent Nederlands fabricaat keuken

Als een van de weinige Europese fabrikanten vervaardigt Beda elke keuken nog volledig in eigen huis. Door traditioneel vakmanschap te combineren met ultramoderne fabricagetechnieken, ofwel Vakmanschap 4.0, produceert het keukenmeubelen op maat en precies naar wens van de klant.

Beda beschikt over een zeer modern machinepark, met onder meer een compleet geautomatiseerd magazijn en een volautomatische spuitrobot. Maar te midden van al deze geavanceerde machines werken er ook nog echte meubelmakers; ambachtslieden van de traditionele stempel. De productieprocessen worden door automatisering zo efficiënt mogelijk ingericht. Op die manier ontstaat ruimte om het ambachtelijke handwerk van de meubelmakers optimaal tot zijn recht te laten komen. Het resultaat: betaalbaar Nederlands kwaliteitsfabricaat, met volop mogelijkheden voor maatwerk. Al bijna 40 jaar

Samenwerking

De gefineerde onderdelen die Beda gebruikt, zijn eveneens van Nederlands fabricaat. Hiervoor werkt het samen met Kuiper Holland, de specialist in projectfineer. Waarom de keuze voor deze fineerspecialist? “In het verleden werkten wij met een grote aanbieder, maar in de loop der jaren merkten wij dat zowel de flexibiliteit als de kwaliteit minder werd”, zo laat Bram van Daal, mede-eigenaar bij Beda weten. “Om die reden zijn we met meerdere partijen in gesprek gegaan en viel de keuze op Kuiper Holland. Het is een samenwerking die inmiddels alweer zeker tien jaar bestaat. Waarom de keuze voor deze leverancier? Ze denken mee, weten wat wij willen en zijn gespecialiseerd in heel specifiek fineer met bijzonder eigenschappen. Dat was doorslaggevend. Zij gaan op het gebied van sortering en kwaliteit een stapje verder dan hele grote spelers.”

Mensen kiezen voor speciale, soms exotische fineersoorten en aparte kleuren. (Beeld: cathermans.nl)

Selecteren en verwerken

Om zo efficiënt mogelijk te werken worden er voor Beda Keukens complete fineerstammen geselecteerd en verwerkt. Op deze manier is Beda in staat om voor ieder keukenproject bij elkaar passend fineer te gebruiken en wordt de homogene uitstraling van de keuken op deze manier gewaarborgd. Van Daal: “Wij kopen groot in en maken afspraken met de dealers die het fineer bij ons afnemen. Zij zorgen dat het keukenmeubilair weer bij de eindklant terecht komt. Als een klant specifieke wensen voor speciaal fineer heeft, kunnen wij daar in overleg met Kuiper invulling aan geven. Alle platen worden in eigen fabriek gezaagd, vervolgens met de CNC bewerkt en tenslotte afgewerkt met lak of beits. (De volgende 2 zinnen verwijderen: Een keer per week komen nieuwe fineerplaten binnen waarvan een deel dankzij ons moderne machinepark wordt bewerkt. Dat gebeurt op de CNC-machine, maar ook in de eigen spuiterij en eigen meubelmakerij. )Zo is de kwaliteit altijd volledig gegarandeerd en zijn wij niet afhankelijk van derden. Als een klant heel specifieke wensen heeft, dan heeft ons team – bestaande uit 40 vakspecialisten – alle capaciteiten voorradig om daar aan te voldoen.”

 Volgens Van Daal bestaat de trend op dit moment uit vooral donkere kleuren. “Klanten kiezen voor zwart hout fineer of laten een specifieke donkere kleur op het fineer van Kuiper Holland beitsen. We merken in de afgelopen jaren dat mensen weer meer durven en kiezen voor speciale, soms exotische fineersoorten en aparte kleuren. Voor ons is dat geen enkel probleem. Kuiper heeft de mogelijkheid om te leveren en wij zijn in staat om het volledig naar wens te bewerken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.