Platform voor de interieurbouwbranche
Hogere productiviteit, meer mogelijkheden en minder frustratie
De volledig automatisch aangestuurde kantenlijmmachine (Beeld: SCM Group)

Hogere productiviteit, meer mogelijkheden en minder frustratie

Mooie ontwikkeling dankzij nieuwe CNC machines

Bij de zoektocht naar een CNC nestingmachine en een automatische kantenlijmer kwam adzaagt.nl uit bij SCM Group. De nieuwe machines van SCM leveren de webshop voor op maat gemaakte houtproducten meer mogelijkheden, een hogere productiviteit en minder frustratie op. “Ze zijn voor de werkplaats een verademing om mee te werken.”

Een medewerker van adzaagt.nl voert de gewenste afmetingen in (Beeld: adzaagt.nl)

Het kopen van een machine gaat niet over één nacht ijs. Het kopen van twee machines al helemaal niet. De zoektocht van adzaagt.nl – een webshop voor op maat gemaakte houtproducten voor doe-het-zelvers, meubelmakers en interieurbouwers – naar een nieuwe CNC nestingmachine en kantenaanlijmmachine was dan ook een zorgvuldig proces, vertelt Tim van der Gragt, manager van het bedrijf uit Heemskerk. “We zijn met meerdere leveranciers in gesprek gegaan. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de partij waar we het beste gevoel bij hadden. Zodoende kwamen we uit bij SCM Group.”

Met klant op zoek naar juiste machine

Wat Van der Gragt met name aansprak was dat SCM niet zozeer machines probeerde te verkopen, maar echt meedacht met de wensen en behoeften van adzaagt.nl. Volgens Richard Bouma, verkoopmanager van SCM, is die service essentieel voor een goede keuze. “Bij een machine moet je rekening houden met een aantal zaken. Natuurlijk wat een machine allemaal kan, maar ook de ruimte die het in beslag neemt. Ook moet het softwarematig goed aansluiten op processen in het bedrijf, zoals de werkvoorbereiding. Daarnaast zijn klanten gebonden aan een budget.”

CNC nestingmachine

De keuze voor de CNC nestingmachine viel uiteindelijk op de SCM Morbidelli X200. Van der Gragt: “Bij onze vorige freesmachine liepen we tegen steeds meer beperkingen aan. Gemelamineerd spaanplaat moesten we vanwege het grote formaat bijvoorbeeld steeds voorzagen. Met de nieuwe machine hebben we dat probleem niet meer.” Ander voordeel is de afvoertafel achter de machine, vult Bouma aan. “Dankzij een uitvoerpusher komt een product direct op de afvoerband terecht. Hierdoor is de tafel meteen schoon en kun je aan het volgende product beginnen. De werktafel heeft twintig vacuümvelden die zich automatisch instellen. Dat is helemaal fijn wanneer je – zoals adzaagt.nl – met veel kleine onderdelen werkt en een grote productie draait.”

Automatisch gestuurde kantenlijmer

Ook de kantenlijmmachine van adzaagt.nl heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe: SCM Olimpic K560 HP. Van der Gragt: “Bij de vorige machine hadden we vaak nog veel extra werk om de gewenste kwaliteit te kunnen leveren. Bij de nieuwe komen de platen er superstrak uit, ook bij moeilijkere structuren, zoals veel reliëf.” Volgens Bouma is een kantenlijmmachine een van de meest kwetsbare machines binnen een bedrijf. “Doordat veel mensen ermee werken en op allerlei knoppen drukken, is de machine sneller ontregeld. Met de volledig automatisch aangestuurde machine is de kans hierop veel kleiner. Op een touch screen vul je alle wensen in en vervolgens doet de machine al het werk.”

Hogere productiviteit, minder frustratie

Van der Gragt ziet dat de nieuwe machines een verademing zijn voor de mensen die er dagelijks mee werken. “Het hele werkproces verloopt een stuk soepeler. Als de ene medewerker z’n klus heeft gedaan, kan de volgende direct aan de slag. Voorheen was je soms nog wel een half uur bezig om materialen op te ruimen of de tafel schoon te maken. Door het snellere werkproces is de productiviteit enorm toegenomen en de frustratie afgenomen. Wat extra fijn is, is dat SCM Group bij ons om de hoek zit. Mocht er dus een keer iets zijn, dan staan ze binnen no-time op de werkplaats. Zeker in de bewerkende industrie is elke minuut stilstand een kostbare.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.