Platform voor de interieurbouwbranche
Hoe ver bent u met het digitaliseren?
ECI biedt een uitgebreid portfolio aan schaalbare oplossingen.

Hoe ver bent u met het digitaliseren?

Een roadmap naar de toekomst

Langere levertijden, dure materialen, een tekort aan personeel; het hoofd bieden aan de uitdagingen in de branche is momenteel geen gemakkelijke opgave. Nu de marges onder grote druk staan, is de noodzaak om efficiënter te werken en (faal)kosten te beperken enorm. Professionals in de interieurbouw kunnen het verschil maken door bedrijfsprocessen te digitaliseren.

Wie complete interieurs of individuele meubels ontwerpt en produceert kan eigenlijk niet meer om software heen. Het automatiseren van de gehele workflow rond werkvoorbereiding scheelt veel tijd, die verloren gaat doordat er nog steeds veel werk handmatig wordt gedaan. Cyril Wouden van ECI Software Solutions: “Denk bijvoorbeeld aan het inlezen van verschillende tekeningen, waarbij de werkvoorbereider handmatig diverse bestanden moet openen. Dit automatiseren levert tijdwinst en geldbesparing op, maar ook de werkdruk neemt af.”

Faalkosten reduceren

Behalve optimalisatie van de workflow is optimaal gebruik van grondstoffen ook een belangrijke kostenbespaarder. “De interieurbouwer bedient traditioneel verschillende machines. Bij de overgang van opdeelzaag de naar CNC-machine gaat materiaal verloren doordat bijvoorbeeld de platen niet optimaal ingedeeld zijn.” Nesting-machines worden steeds vaker gebruikt om beide functies te combineren. Wat levert dat op? “Met één machine behaalt de interieurbouwer tijdwinst, materiaalbesparing én een snellere productieflow. Althans, in theorie. Voor het meeste rendement is correcte en slimme aansturing door goede software essentieel.”

Digitaliseren van het bestelproces

Ook in het bestelproces biedt software uitkomst. “Daarin speelt handwerk nog steeds een grote rol, terwijl dit tegenwoordig betrekkelijk eenvoudig te digitaliseren is. Daarmee boekt de bouwer niet alleen tijdwinst, hij weet ook sneller waar hij aan toe is wat betreft levertijden en materiaalkosten. De kans op (kostbare) fouten is minimaal en het bespaart cruciale uren. Kortom, kortere doorlooptijden, lagere kosten en hogere efficiency.” 

ECI Software Solutions helpt om bedrijfsprocessen van begin tot eind te digitaliseren. Wouden: “De uitgangspunten hierbij zijn de doelstellingen en processen van het bedrijf. Het resultaat: een duidelijk stappenplan dat de mogelijkheden en resultaten van digitalisering biedt. De roadmap naar de toekomst.”

Makkelijker en effectiever ondernemen

ECI beschikt naast uitgebreide kennis van de branche over een uitgebreid portfolio aan schaalbare oplossingen, afgestemd op iedere organisatie. Groot of klein. Met verschillende systemen die naadloos integreren op het gebied van ERP, CAD/CAM, Business Intelligence en Business Technology. “Of u nu aan de start staat van digitalisering of al stappen hebt gezet: wij helpen u om grip en inzicht te krijgen waardoor groei gefaciliteerd wordt en ondernemen makkelijker en effectiever wordt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontmoet ons dit jaar op HoutPro+.”

HAL 6 – STAND 6510

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.