Platform voor de interieurbouwbranche
Hoe optimaliseert speciaal gereedschap uw bewerkingen bij meubel- en deurbeslag?

Hoe optimaliseert speciaal gereedschap uw bewerkingen bij meubel- en deurbeslag?

Bewerkingen bij meubel- en deurbeslag zijn zeer divers. Daarnaast willen bedrijven duurzaam produceren, waardoor er steeds meer gerecycled materiaal in platen verwerkt wordt. Denk dan aan bijvoorbeeld textiel, kunststof, aluminium en allerlei andere vezels, zoals glasvezel. Aanpassingen om deze gecombineerde materialen optimaal te kunnen bewerken zijn dan noodzakelijk. Maar hoe?

Standaard of speciaal gereedschap?

Door rekening te houden met gerecycled materiaal bij de keuze van de snijwerkstof en de geometrie van de boor, frees of zaag kunnen deze materialen beter bewerkt worden met een langere standtijd. Dit voorkomt problemen in het productieproces.

Standaard gereedschappen voldoen bijvoorbeeld bij rechte frees- of zaagbewerkingen op een kale MDF-plaat. Is deze MDF-plaat beplakt met fineer en moet deze onder verstek gezaagd of geprofileerd worden, dan zijn de bewerkingen complexer. Standaard gereedschap zou dan ook kunnen voldoen, maar de kwaliteit van het freeswerk is minder en uw productie langzamer. De mogelijkheid van uitbrokkeling van de fineer levert u niet het gewenste eindresultaat. Voor grotere series producten kan met speciaal gereedschap een hogere kwaliteit en een betere productiviteit gewaarborgd worden.

Heeft u bij uw bewerkingen verschillende gereedschappen nodig? Kijk ook dan eens naar speciale gereedschappen!
Hierbij is het mogelijk twee of meerdere bewerkingen in één frees mogelijk te maken, zodat u ook gereedschapswissels voorkomt en dus productietijd bespaart. Hoe beter u in kaart heeft wat u van uw gereedschap verwacht, hoe gerichter er een gereedschap samengesteld kan worden.

Wat verder nog goed is om te weten: speciaal gereedschap hoeft niet duurder te zijn, maar daar tegenover staat dat ze wel degelijk een beter resultaat leveren. Dan is de keuze snel gemaakt, toch? U gaat toch ook voor kwantiteit en kwaliteit?

Ad Biemans, Technisch adviseur hout- en kunststofindustrie.

Voorraadbeheer van uw gereedschappen

Nu denkt u misschien: “Maar met speciaal gereedschap ben ik steeds opnieuw afhankelijk van losse bestellingen met bijbehorende levertijden.” 

Bekijk dan eens de mogelijkheden om afspraken te maken over een constante flow in beschikbaarheid. Dit kan veel voordeel opleveren als u regelmatig een bepaalde frees of boor nodig heeft. Dit geldt voor standaard, maar is in dit geval ook de oplossing voor uw speciaal gereedschap.

In overleg bepaalt u de behoefte aan de gereedschappen voor een bepaalde periode. Daarvoor sluit u een overeenkomst en dan worden de gereedschappen voor u geproduceerd. Deze zijn op afroep gelijk beschikbaar. De voorraad neemt u af binnen de afgesproken periode. Bij afloop van de periode inventariseert u samen hoeveel voorraad nog beschikbaar is en op basis daarvan wordt de nieuwe afroeporder bepaald voor de nieuwe periode.

U grijpt dan nooit mis en houdt uw productie optimaal. Ook heeft u een goed inzicht van de gereedschapskosten, omdat bij de overeenkomst ook een vaste prijs voor de gereedschappen wordt vastgesteld. Uw gereedschappen zijn dus niet onderhevig aan prijsverhogingen van het materiaal tijdens de contractduur.

Speciaal en optimaal

Bij meubel- en deurbeslag houdt u uw productie optimaal met de inzet van speciaal gereedschap voor complexere bewerkingen en gecombineerde, duurzame materialen, zonder dat dit u extra kosten oplevert. Een goede samenwerking in uw voorraadbeheer is daarop een mooie aanvulling. 

Wilt u een advies op maat welk speciaal gereedschap voor u de optimale productie oplevert? Onze specialisten staan u graag bij! www.kmwetoolmanagers.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.