Platform voor de interieurbouwbranche
Hoe kies je geschikte raamdecoratie voor in je kantoor?

Hoe kies je geschikte raamdecoratie voor in je kantoor?

Goede raambekleding op kantoor is natuurlijk erg belangrijk. Iedereen herkent de situatie wel dat je op je computer bezig bent, terwijl de zon op het scherm schijnt. Op kantoor is het prettig als je dan de luxaflex of een plisse gordijn op maat dicht kunt doen, zodat je geen last hebt van het zonlicht. Maar ook als de zon niet schijnt is kwalitatief goede en passende raambekleding belangrijk. Je creëert er privacy mee. En natuurlijk wil het oog ook wat. Zeker als raamdecoratie van buitenaf zichtbaar is, maak je hiermee een statement. Maar hoe kies je geschikte raamdecoratie voor op kantoor uit?

Zorg voor goed bedienbare raamdecoratie

Natuurlijk is het vervelend als er tijdens het werken op de computer zonlicht op scherm schijnt. De lamellen, het (duo) rolgordijn of het plisségordijn gaat dan natuurlijk dicht of op schemerstand. Maar de raambekleding moet ook gemakkelijk weer opengezet kunnen worden. Natuurlijk zonlicht is namelijk van groot belang om kantoormedewerkers mentaal en fysiek vitaal te houden. Kies daarom voor raamdecoratie dat gemakkelijk geopend en gesloten kan worden, zoals shutters, plisségordijnen of lamellen.

Vergeet de sfeer niet

Rolgordijnen, lamellen, plisségordijn en shutters: het zijn stuk voor stuk vormen van raamdecoratie die een eigen sfeer met zich meebrengen. Houd je van strak en modern in een industrieel ingericht kantoor, dan zijn luxaflex of plisségordijnen uitermate geschikt. In een landelijk of klassiek ingericht kantoorinterieur zijn met name houten lamellen echte sfeermakers.

Ook voldoende privacy is een aandachtspunt

Op kantoor wordt vaak belangrijk en privacygevoelig materiaal bewaard. Ook hierin speelt raambekleding een rol van betekenis. Staat je kantoor langs een doorlopende of drukke weg of een plein, dan is het fijn als je het raam kunt afschermen door de rolgordijnen of het plisségordijn dicht te doen. Zo houd je ongewenste pottenkijkers op een afstand en verklein je het risico op inbraak cq. diefstal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.