Platform voor de interieurbouwbranche
Hoe een staalproducent de esthetiek van interieurontwerp omarmt
De houten waaierconstructie boven de bar.

Hoe een staalproducent de esthetiek van interieurontwerp omarmt

Ontwerp interieur: Claessens Erdmann Engineering   Technisch ontwerp en bouwmanagement: OPL architecten / re-designers

Haklander in Harderwijk is al ruim 25 jaar actief als interieurbouwer. De afgelopen jaren is het interieurbouwbedrijf uitgegroeid tot een bloeiende organisatie die interieurs maakt voor retail, zorg, horeca en B2B. Je vindt hun werk terug in hotels, praktijken, kantoren en winkels. Haklander werkt graag in teamverband samen met andere partijen en vindt het prettig om tijdens het proces van ontwerp naar uitvoering plezier te beleven. Cornelis de Kruijf, mede-eigenaar van Haklander, en collega Erik Hop staan aan het roer van het bedrijf dat recentelijk een nieuwe fabriek heeft geopend: energieneutraal en duurzaam, klaar voor de toekomst.

De houten waaierconstructie boven de bar (Beeld: Wouter van der Sar).

Van tribune tot experience center

Onlangs maakte Haklander het complete interieur voor een splinternieuw kantoorpand in Papendrecht. Het project kwam via vloerenpartij Wurks uit Gouda bij Haklander terecht. Mond-tot-mondreclame, beter kun je niet wensen. Het project begon met de bouw van één tribune, maar breidde zich uit tot een compleet experience center met een brasserie. “We werkten van het ene naar het andere meubel en uiteindelijk mochten we het hele interieur bouwen”, aldus Cornelis.

Perfotube ingevlogen als staalexpert

“Via Wurks kwamen we in contact met OPL-architects, die de opdrachtgever vertegenwoordigde”, vertelt Cornelis. “Mark Nederhof van OPL nam de uitvoering en de technische begeleiding van de werkvoorbereiding voor zijn rekening en fungeerde als een soort spin in het web. Judith Everaarts van Claessens Erdmann heeft het interieurplan en de architectuur bedacht. Er zaten veel facetten in die met staal te maken hadden. Daarom hebben we onze staalleverancier Perfotube ingeschakeld.”

LED verlichting (achterin) onder stalen draagconstructie van Perfotube.

Cornelis gaat verder: “Het voordeel van Perfotube is dat zij niet alleen de engineering op zich nemen, maar het staal ook zelf produceren en leveren. Uiteindelijk zorgde dit voor een perfecte samenvloeiing van het interieur met verlichting, hout, constructief en decoratief. Perfotube is gewend om esthetische elementen te maken, die bijdragen aan het kwalitatief hoogwaardige niveau van dit project.”

Bij de zithoek gaan ronde staalkokers over in een ellips aan het plafond.

De klasse van een maatwerk meubel

“De grootste uitdaging die we als team hebben getrotseerd, is het enorme gewicht dat boven de bar aan het plafond hangt in de vorm van een houten waaierconstructie. Met het staal van Perfotube hebben we dit op een minimalistische manier kunnen opvangen. Bij de zithoek gaan ronde staalkokers over in een ellips aan het plafond. Hier zie je een rasterwerk met gordijnen eraan waar ook nog verlichting in zit. Perfotube heeft een zeer hoog engineeringsniveau en ze hebben de ruimte en productiefaciliteiten. Dit kwam zeer goed van pas om alles inzichtelijk te maken voor de architect, die zelf ook bij de staalfabriek kwam tijdens het proces. Je ziet de kwaliteit terug in de afwerking van het staal. Dat is echt de klasse die een maatwerkmeubel moet hebben.”

Het plafond met gordijnen en verlichting.

“Om tot dergelijke resultaten te komen moet je aan teamsport doen. Dat hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet het elkaar wel gunnen. Alleen zo kun je samen lol maken en toch een perfect eindresultaat opleveren. Het zit hem veel meer in vertrouwen, kennis en kunde dan in handjes schudden”, sluit Cornelis af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.