Platform voor de interieurbouwbranche
Hightech houten vloer goes Middeleeuwen: Lindura siert een burchtmuseum

Hightech houten vloer goes Middeleeuwen: Lindura siert een burchtmuseum

Groots optreden voor Lindura: na een renovatie van 10 maanden is het burchtmuseum Horn (Duitsland) dit jaar heropend. Met MEISTER-Lindura houten vloeren is het museum nu klaar voor het aanstormende publiek. Het museum is in totaal zo’n 200 m2 groot, op circa 150 m2 werd een Lindura houten vloer in Eik rustiek 8520 mat gelakt gelegd.  In de royale ruimte komen het formaat en de uitstraling van de kasteelplanken perfect tot hun recht.

Burchtmuseum

In het totaalconcept van de renovatie ging het de interieurarchitecte er vooral om de charme van de burcht te behouden en heden en verleden samen te brengen. Zo viel de keus op de Lindura houten vloer van MEISTER, die zich perfect voegt in deze moderne ambiance met lange geschiedenis – een beslissing die niet alleen om visuele, maar ook om technische redenen genomen werd. Om te beginnen is er het formaat: met een lengte van 2200 mm en een breedte van 270 mm zijn de Lindura-planken voorbestemd om gelegd te worden in royale ruimtes, waar ze alleen daardoor al een bijzondere sfeer creëren. Ook het oppervlak maakt indruk: een klassieke eikentint, niet te modieus, maar tijdloos, en daarbij nog de speciale, rustieke vintage-look door het geperste Wood Powder. Dat zorgt ook voor de indrukstabiliteit van de vloer – een belangrijk aspect bij zo’n 3000 bezoekers per jaar.

Burchtmuseum

Met zijn rustieke vintage-look voegt Lindura zich perfect in het middeleeuwse museum.


Lindura houten vloer – met innovatieve Wood-Powder-technologie
Lindura wordt vervaardigd met behulp van de innovatieve Wood-Powder-technologie, die van een eenvoudige vloerbedekking een echte hightech houten vloer maakt. Wood Powder, een materiaalmix van fijne houtvezels, minerale bestanddelen en andere natuurlijke additieven, wordt onder hoge druk en temperatuur samengeperst met een toplaag van echt hout, een HDF-tussenlaag en een tegenfineer. Op die manier ontstaan drukstabiele planken die aangenaam warm voor de voeten, belastbaar en gemakkelijk te onderhouden zijn.

MEISTER heeft zijn innovatieve product bij de BAU 2019 een complete herlancering gegeven. De nieuwe Lindura-generatie beschikt over nieuwe, elegante en natuurlijk aandoende oppervlakken, sterkere borstelingen die zorgen voor expressieve, diepere structuren en nieuwe Wood-Powder-recepturen. Het gehele productieproces is verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. De nieuwe Lindura-collectie omvat 26 oppervlakken, waarvan 15 natuurgeolied en 11 mat gelakt. Er is keus uit vier sorteringen (natuur, levendig, authentic en rustiek) in een groot aantal kleuren. Extra aandacht is er voor authentieke en natuurlijke eiken oppervlakken. Ook de diepere borstelingen en de daardoor veranderde voelbare structuur en look kenmerken de nieuwe Lindura houten vloer. Gebleven is het buitengewone formaat van de planken: met 2600 x 320 mm (natuurgeolied) en 2200 x 270 mm (natuurgeolied en mat gelakt) overtuigt Lindura vooral in royale ruimtes.

Burchtmuseum

De ruimte strekt zich uit over in totaal 200 m2, op 150 m2 werd de Lindura houten vloer gelegd. Het gedeelte met tegels dient voor kleinere evenementen, zoals concerten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.