Platform voor de interieurbouwbranche
‘Hier mag de architect zeggen hoe hij het fineer wil hebben’
Erik Leeuwenburgh:“Bij ons is diepgaande kennis over hout aanwezig”.

‘Hier mag de architect zeggen hoe hij het fineer wil hebben’

“Een veelgehoorde uitspraak van onze Nederlandse klanten is ‘Ik wist niet dat jullie dit allemaal kunnen!’ Er wordt namelijk nog erg veel gedacht in termen van simpel gefineerd plaatmateriaal.” Aan het woord is Erik Leeuwenburgh, eigenaar en directeur van Leeuwenburgh Fineer BV. 

“We zijn het stadium van leverancier van standaard gefineerd plaatmateriaal al lang ontgroeid”, vervolgt Erik. “Natuurlijk vormt dat product een belangrijk onderdeel van onze leveringen, echter, ons gelakt fineer is een topproduct en daar bedienen we met plezier een zeer veeleisende niche mee.”


Fineerplaat wordt machinaal getransporteerd.

Compleet afgewerkt product kan geheel naar wens gemaakt worden

Leeuwenburgh fineer gooit hoge ogen met de 32 referenties volledig afgewerkt fineer, die zeer consistent zijn qua uitstraling. “Een mooi homogeen product, op basis van ‘what you see, is what you get’. Je kunt er rustig van uitgaan dat wat er op staal getoond wordt, in het echt ook zo geleverd wordt. Hout is een natuurproduct, dus de karakteristieke eigenschappen komen individueel terug, maar de kleur, glansgraad en afwerking zijn zo consistent, dat we daarmee heel breed een uniforme uitstraling kunnen garanderen. Ideaal voor interieurbouwers die hotel- of winkelketens voorzien van een conceptueel interieur.”

Speciale wensen voor een specifiek project? Kom het gewoon overleggen

De boodschap die Erik Leeuwenburgh aan interieurontwerpers en architecten wil meegeven, luidt: ‘Architect, zeg wat je wilt, deel je idee, dan laten wij zien wat we kunnen.’ Erik licht toe: “Wanneer er speciale wensen zijn binnen een project waarin genoeg volume zit om absoluut maatwerk in fineer te leveren, dan gaan we daar graag in mee. Wij sorteren het bijpassende hout, kleuren het naar wens en lakken het in een glansgraad naar keuze. Daarna draaien we een batch als test en na goedkeuring produceren we de gewenste hoeveelheid. Alles in dezelfde consistente kwaliteit, look and feel. We kunnen van het heterogene product hout een homogeen fineer maken, door de juiste selectie en behandeling.”

We kunnen algemeen vaststellen dat diepgaande kennis over hout van essentieel belang is voor het mooiste eindresultaat. “Daar komen wij in beeld”, zegt Erik. “Bij ons is die kennis aanwezig. De klant kan vertrouwen op onze expertise in hout en hoeft alleen maar aan te geven hoe hij alles voor zich ziet in het interieur. Daar spelen wij vakkundig op in en dragen op die manier bij aan het realiseren van hoogwaardige interieurs.”


Naturel plaat heeft een constante uitstraling, die ondanks de robuustheid en het rustieke karakter toch consistent is.

“Zorg ervoor dat je eer van je werk hebt”

Voor Erik staat als een paal boven water dat onderscheidend werk afleveren de meerwaarde van de interieurontwerper verhoogt. “Daarom zou ik willen zeggen tegen de ontwerpers: ‘Zorg ervoor dat je eer van je werk hebt’. Durf het verschil te maken en verkoop die meerwaarde. Je vermijdt daarmee dat je in een prijzenoorlog verzeild raakt en verhoogt de commerciële waarde van jouw product en dienst.”

De race om het beste hout

“Hout kopen we altijd in op basis van een momentopname”, legt Erik uit. “Als er een nieuwe partij notenhout of eucalyptus wordt aangeboden, dan moeten we snel acteren. We kunnen niet wachten tot er eerst een order ligt, dan vissen we achter het net. Dat betekent vooraf investeren om onze klant het allerbeste te kunnen bieden, uit voorraad. Om het goede hout te krijgen zullen we soms een hogere prijs moeten betalen. Het prijsverschil tussen een commerciële basiskwaliteit en een hoogwaardige jachtbouwkwaliteit kan een veelvoud zijn.”

Met leveranciers van hout heeft Leeuwenburgh fineer ijzersterke relaties opgebouwd. “Dat gaat zover zelfs, dat zij op voorhand weten wat ik hebben wil qua kwaliteit. Zonder vooraf te bellen reserveren ze boomstammen voor me. Dat pakt altijd goed uit, ook dit is een kwestie van vertrouwen, over en weer”, zegt Erik tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.