Platform voor de interieurbouwbranche
Het renoveren van de sanitaire ruimte zonder tegels uit te breken
Badomranding, vloer en wand in harmonie.

Het renoveren van de sanitaire ruimte zonder tegels uit te breken

Bij de renovatie van sanitaire ruimtes, vooral in projecten, is het een bekend gegeven: het uitbreken van oude tegels op wanden en vloeren is een tijdrovende klus, geeft enorm veel rommel en neemt een flink deel van de aanneemsom in beslag. Dat kan beter. DKS International uit Breda biedt dé oplossing met het SpaStyling-Concept van Resopal.

De doucheruimte ziet er zonder tegels warmer uit.

Mede-eigenaar van DKS, Marco Damen, legt uit: “Het SpaStyling-Concept bestaat uit SpaStyling-BOARD – ultralight, groot van formaat, voor op de wanden-, SpaStyling-FLOOR – robuuste en zwaar belastbare, anti-slip panelen voor op de vloer en SpaStyling – SHOWER ELEMENTS – voor een vlakke inpassing van de inloopdouche in de vloer, uit één stuk.” Met dit concept kan iedere badkamer getransformeerd worden zonder eerst tegels te hoeven uitbreken.

Tijd is geld

Damen vervolgt: “Door Resopal SpaStyling toe te passen in renovatieprojecten, bijvoorbeeld bij hotelkamers, kan er ongelooflijk veel tijd en rommel bespaard worden. De platen worden over de oude tegelwanden en -vloeren aangebracht en hebben door hun formaat slechts enkele voegen. Door de snelle manier van werken zijn hotelkamers slechts kort niet beschikbaar. Naast het snelle werken, levert SpaStyling nog een voordeel op: het ziet er grandioos uit en het is hygiënischer dan de traditionele ‘tegel met voeg’. Schoonmaken gaat ook een stuk efficiënter, dus ook daar zit winst!”

Kies je kleur of decor

Voor het uiterlijk van SpaStyling kan gekozen worden uit het volledige kleuren- en decorpakket van Resopal HPL. “SpaStyling heeft een watervaste kern, met aan weerszijden HPL verlijmd. Aan de zichtzijde kun je kiezen uit het volledige HPL programma van Resopal. Goed om te weten: 60 kleuren en 11 oppervlaktestructuren liggen zo voor het grijpen, uit onze voorraad. Snel werken is dus gegarandeerd”, aldus Damen.

Fraai, warm en hygienisch.

Adieu schimmels en bacteriën

Met het toepassen van SpaStyling board komt er een einde aan schimmelende voegen. De plaatvoegen zijn bijna niet zichtbaar, er zijn geen kitvoegen aanwezig. “Ideaal, denk je eens in hoeveel gezonder dat is en hoeveel schoonmaakwerk dat scheelt”, schetst Damen. “Bovendien zijn alle Resopal HPL-platen standaard antibacterieel uitgevoerd. SpaStyling betekent dus winst op alle fronten, niet alleen tijd en geld worden bespaard, maar de uitstraling is fenomenaal en de hygiëne optimaal.”

Ook op de vloer het allerbeste

Met SpaStyling FLOOR kan er voor de vloer van dezelfde voordelen genoten worden. “We hebben het dan over klikvloeren in 11 decors, met een R10 antislipwaarde. De slijtwaarde is AC5. Deze vloer kun je zelfs met een gerust hart in de drukst bezochte winkels toepassen. Zo kom je hem tegen in de shop bovenop de Arc de Triomphe in Parijs. Onder normale omstandigheden lopen daar miljoenen mensen overheen.” 

Een waterbestendige achterwand uit een geheel. (Beeld: Christoph Hess)

Ook voor nieuwbouw uiteraard

Damen merkt op dat veel architecten SpaStyling opnemen in hun nieuwe ontwerpen. “Dat is ook wel logisch. De toepassing van SpaStyling is helemaal van deze tijd, als we naar de eigenschappen kijken. Voor de ontwerper biedt SpaStyling echter nieuwe manieren om sanitaire ruimtes te creëren met een totaal andere uitstraling. Keuze uit 300 decors in combinatie met diverse structuren, het niet aanwezig zijn van voegen en het op elkaar kunnen afstemmen van wanden, vloeren en badkamerelementen maken dit concept uniek. Om die reden zien we SpaStyling ook steeds meer toegepast worden bij residentiële bouwprojecten”, besluit Damen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.