Platform voor de interieurbouwbranche
Het mooiste resultaat in houtafwerking én nog schoon ook
Een mooie vloer verdient WOCA.

Het mooiste resultaat in houtafwerking én nog schoon ook

Op de website van WOCA Nederland valt te lezen dat er met passie gewerkt wordt. Dat hier geen sprake is van een loze belofte, blijkt wel uit het feit dat Henk Laverman, directeur bij WOCA Nederland, achter de schuurmachine vandaan gehaald moet worden, wanneer wij hem bellen. “We willen altijd weten hoe onze producten in de praktijk werken, dus als er een houtsoort getest moet worden in combinatie met een van onze producten, dan steek ik zelf ook graag de handen uit de mouwen”, opent Henk het gesprek.

Henk Laverman steekt zelf ook graag de handen uit de mouwen.

Door met eigen ogen te aanschouwen hoe diverse houtsoorten reageren op WOCA’s natuurlijke oliën en zepen en andere kwalitatief hoogwaardige afwerksystemen met lak, verf of hardwax, kunnen de specialisten bij WOCA het beste advies geven. “We nemen daarom ook alle feedback die we van onze verwerkers krijgen serieus en combineren dat met eigen ervaringen. Zo kunnen we als kenniscentrum optreden.”

U vraagt, wij draaien

Henk vertelt dat klanten ook weleens voorafgaand aan een project een exotische houtsoort opsturen aan WOCA, met daarbij een specifieke wens als het om de uiteindelijke uitstraling gaat. “Dat vinden we mooi, dan gaan we aan de slag, om het resultaat te bereiken waar de klant om vraagt. Uiteindelijk resulteert dat in een helder advies naar de klant, met het juiste afwerkingsproduct en werkwijze”, aldus Henk.

Accountmanager Rene Terpstra rolt houtmonsters voor een vergelijkende test.

Volledige schone 2K lak

Relatief nieuw is het lakprogramma bij WOCA. Henk is enthousiast over de nieuwe invisible lak: “Deze lak geeft een onzichtbare afwerking aan het hout, dat er volledig naturel blijft uitzien. Ondanks het feit dat dit een 2K product is, is het tweede component ook volledig schoon. De schone carbonaatverharder vraagt een fractie meer droogtijd, maar na het aanmaken is de pot de volgende dag ook weer te gebruiken. Daarmee spaar je ook nog eens afval uit.”

In het lakprogramma van WOCA bevindt zich naast de schone 2K invisible lak ook een schone 2K normale lak, met dezelfde verwerkingsspecificaties. Daarnaast heeft WOCA een mooie range aan 1K lakken, ook schoon uiteraard, die multi-inzetbaar is.

Diamond Oil Active wordt veel verkocht en werkt niet alleen perfect af, maar is ook nog eens schoon.

Vroeger was men zo gek nog niet…

Gezien de Scandinavische roots van WOCA is het logisch dat het bedrijf zeep als afwerkingsmiddel in haar programma heeft. Deze ‘oervorm’ en supernatuurlijke manier van afwerken is nooit uit zwang geraakt, sterker nog, zij geniet vandaag de dag steeds meer de voorkeur. 

Henk zegt hierover: “Een logische ontwikkeling. Mensen worden zich steeds bewuster van de impact die chemicaliën hebben op ons milieu en de hang naar pure en natuurlijke producten neemt almaar toe. Daar past zeep als ultiem natuurproduct prima bij. Perfect om naaldhout mee te beschermen, of eiken. Waar olie de houtnerf juist accentueert, daar laat zeep de natuurlijke look and feel van gezaagd hout intact. Dat geeft een totaal ander effect. De conservering is er echter niet minder om! Een voordeel is dat je bij het dweilen van de vloer en het toepassen van de juiste mengverhouding zeep/water, de vloer tijdens het dweilen meteen een nieuwe beschermlaag geeft. Een voorwaarde is wel dat de vloer dik genoeg is. Een ander voordeel is dat je een reeds geoliede vloer ook met zeep kunt onderhouden, je hoeft alleen maar na te drogen en je bent klaar.”

Vloer afgewerkt met olie in de kleur natural white. (Beeld: Moland Gruppen)

Olie en zeep ademen, waardoor het vocht weg kan. “Dat maakt het zo handig in gebruik. Wist je dat er ook steeds meer meubels beschermd worden met zeep? Zo werkt Pilat & Pilat al meer dan 20 jaar met onze zeep op hun meubelen. Wie twijfels heeft over de juiste mengverhoudingen, kan die vraag gewoon bij ons neerleggen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.