Platform voor de interieurbouwbranche
Het Master Oak Wonder

Het Master Oak Wonder

Met de look-and-feel van echte eik maar zo sterk, zo duurzaam en zo onderhoudsvriendelijk als hoogwaardige oppervlaktebehandelingen is Master Oak het bekroonde decoratieve plaatmateriaal van UNILIN Panels.  

Master Oak is beter dan het echte werk. Master Oak is gemaakt van 100% teruggewonnen hout, is driemaal kras- en vlekbestendiger, is kleurvast en heeft de typische look-and-feel van echte eik. Het is het duurzamere en goedkopere alternatief voor eik en eikfineer.   

Om je interieur een boost te geven   

Master Oak slaagt erin om performantie, ontwerpintegriteit en duurzaam gebruik te combineren en is dan ook de ideale decoratieplaat om je interieur te boosten met een kwaliteitsvolle afwerking.  

Net als alle andere hoogwaardige HPL- of melamineafwerkingen van UNILIN Panels is Master Oak uitzonderlijk kras- en vlekbestendig. In feite is Master Oak tot drie keer krasbestendiger dan echte eik en dus uitermate geschikt voor gebruik op bureaubladen, deuren, hotelmeubilair, opbergmeubelen, kasten, scheidingswanden enzovoort. Kleurvast en net zo eenvoudig te reinigen als alle andere panelen van UNILIN Panels.  

Aan de basis van de indrukwekkende natuurgetrouwe look van Master Oak ligt de Timber Touch Technology van UNILIN. Het is aan deze technologie dat Master Oak zijn opmerkelijke uitstraling te danken heeft en aanvoelt als echte eik – van ruw tot glad en alles daar tussenin. Dit zorgt ook voor een unieke matte, vrijwel glansloze finish met als resultaat een natuurlijke ‘onafgewerkte’ look. Een groter kleurenspel en een grotere kleurintensiteit, samen met meer scherpte en contrast van de aangebrachte lagen, maken dat Master Oak er precies hetzelfde uitziet als eik. Dezelfde technologie laat UNILIN Panels ook toe om het grootste patroonaanbod op de markt te creëren voor een authentiek effect en minder herhaling.  

De UNILIN Group is sinds de oprichting ervan in de jaren 1960 een voortrekker op het gebied van duurzaamheid en heeft een circulaire visie op de productie van Master Oak, waarbij de groep zich ertoe verbindt om hout zo lang mogelijk in omloop te houden. Voor Master Oak gebruikt UNILIN Panels 100% herwonnen hout, waarvan meer dan 90% gerecycleerd is uit oud meubilair afkomstig van de steden en gemeenten rond de productielocaties. 

Er wordt meer dan 90% gerecycleerd hout gebruikt voor het maken van Master Oak en dat is enkel mogelijk door toepassing van het meest geavanceerde sorteer- en reinigingsproces binnen de industrie. Een ultramoderne machine sorteert het postconsumptiehout met behulp van een mix van processen, waaronder magneten, windzifters en centrifuges om onzuiverheden te verwijderen. De UNILIN Group heeft de afgelopen zes jaar 40 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de technologie en door hout te gebruiken dat anders verbrand zou worden, schenkt de groep jaarlijks nieuw leven aan 1.000.000 ton gerecycleerd hout.  

Beproefd project 

De mooie en performante Master Oak-panelen zijn al ingezet in een hele reeks commerciële projecten, wat getuigt van hun hoge functionaliteit bij verschillende toepassingen. 

Bij het ‘Huis van de Kappers’, een kapsalon in Waregem, werd Master Oak gebruikt voor de ingebouwde kasten en scheidingswanden. De stijlvolle Master Oak-panelen bieden ook veel meer bescherming tegen krassen en vlekken dan echte eik, waardoor ze beter kunnen beantwoorden aan de duurzaamheids- en onderhoudsbehoeften van een goed draaiend kap- en schoonheidssalon, waar aanhoudend chemische kleurstoffen worden gebruikt en het altijd warm en vochtig is.  

De smaakvolle traphallen en strakke inbouwkasten van het nieuwe Belgische kantoor van Moderna, producent van artikelen voor huisdieren, in Izegem zijn bekleed met Master Oak Brown als blikvanger. Master Oak combineert de look-and-feel van echt hout met de duurzaamheid en prestatievoordelen van een oppervlak bedoeld voor drukbezochte commerciële interieurs.  

De Master Oak-panelen bewijzen ook hun waarde in de Gentse kantoren van het gespecialiseerde hotelsoftwarebedrijf OTA Insights, waar ze aangebracht zijn op Clicwall-scheidingswanden tussen de bureaus en de vergaderruimtes. De look wordt doorgetrokken naar de ingebouwde kantoorkasten voor een uniforme uitstraling die een hoogwaardige esthetiek ondersteunt. Clicwall is het snel en eenvoudig te installeren wand- en tussenschotsysteem van UNILIN Panels.  

Maar Master Oak laat zich niet alleen gelden bij retail- en kantoorprojecten. In het Belgische Corsendonk Hotel wordt Master Oak Natural gebruikt op de tafelbladen van het restaurant. De vlekvrije, krasbestendige en kleurvaste Master Oak-panelen garanderen de ontspannen en gezellige sfeer van echte eik, met tafelbladen die duurzaam en gemakkelijk te onderhouden zijn.  

Bekroond 

De uitmuntendheid van Master Oak op het gebied van design, prestaties en duurzaamheid werd al internationaal erkend, met de hoogste onderscheidingen voor dit decoratieve paneel bij twee prestigieuze prijzen.  

Bij de DNA Paris Design Awards werd Master Oak bekroond voor innovatie op het gebied van duurzaamheid. Als winnaar van de categorie ‘Product Design: Responsible Design’ werd de duurzame constructie van Master Oak erkend door een internationaal panel van architecten, ontwerpers, curatoren en editors. Inzendingen voor de DNA Paris Design Awards worden beoordeeld op criteria die voortdurend worden aangepast aan de huidige normen. 

De decoratieve panelen werden ook bekroond tijdens de Muuuz International Awards (MIAW). Deze prijsuitreiking wordt al tien jaar georganiseerd door muuz, een toonaangevende Franse nieuwssite voor architectuur en interieur, en D’A magazine en beloont de meest vernieuwende producten op het gebied van architectuur en design. Master Oak heeft gewonnen in de categorie ‘Design (Furnishing) Materials and Surface Finishes’. 

Als finalist van de Mixology 22 en FX International Design Awards in het Verenigd Koninkrijk, die het beste uit de wereld van het commercieel interieurdesign bekronen, wordt Master Oak ook erkend als hoogwaardig alternatief voor echte eik bij ontwerpers die hun interieurs willen boosten. 

Een wonder van productinnovatie 

Gewone HPL- en gemelamineerde panelen hebben slechts drie of vier diepteniveaus, wat het aanbrengen van textuur op het oppervlak beperkt. Master Oak is gemaakt met de Timber Touch Technology die borg staat voor 64 verschillende diepteniveaus en toelaat om 20 keer meer textuur aan te brengen dan op gewone panelen. In combinatie met de op de markt unieke digitale printtechnologie en de focus van UNILIN Panels op duurzaamheid en prestaties is Master Oak het duurzamere en goedkopere alternatief voor eikfineer.  

Zoals Caroline Van De Populiere, R&D Director van UNILIN Panels het verwoordt: “Met de Timber Touch Technology hebben we de verwachtingsgrenzen inzake authenticiteit voor decoratieve panelen verlegd en hebben we een look, een textuur en een feel gecreëerd die onlosmakelijk verbonden zijn met echte eik. In combinatie met de duurzaamheid en het gebruiksgemak van onze melamine- en HPL-oppervlakken maakt dit Master Oak tot een echt wonder – een plaatproduct op basis van hout dat een natuurgetrouwe uitstraling koppelt aan eersteklas duurzaamheid en prestaties.” 

Voor meer informatie over waarom Master Oak een wonder is, surf naar https://www.unilinpanels.com/nl-be/interieur/master-oak

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.