Platform voor de interieurbouwbranche
Het juiste gereedschap houdt de interieurbouwer stevig in het zadel
Het ProfilCut Q systeem is in de Premium versie winnaar geweest van de gouden medaille tijdens een van de Drema beurzen. Hetzelfde systeem werd ook onderscheiden met de Red Dot Award in de categorie Product Design.

Het juiste gereedschap houdt de interieurbouwer stevig in het zadel

Het niet doorgaan van de HoutPro+ beurs in 2020 betekent dat de exposanten hun nieuws niet live kunnen presenteren. Dat geldt ook voor Leitz Service, waar nogal wat te melden valt aan noviteiten. Jeroen van Dijk, specialist gereedschappen bij Leitz Service, praat ons derhalve bij omtrent de laatste ontwikkelingen.

“Om te beginnen heeft Leitz een nieuwe massief hardmetalen beslagboor in het assortiment opgenomen, specifiek voor de interieurbranche”, opent Van Dijk het gesprek. “De boor zorgt voor een betere kwaliteit en een hogere standtijd, met name in het boren van beslaggaten aan de rand van plaatmaterialen met een kantenband. Vrijwel altijd veroorzaakt het boren in deze rand voor uitbreuk aan de geplakte zijde, maar met deze boren is dat verleden tijd. Dit bespaart handmatige nabewerkingen aan het werkstuk en dus tijd. Ook voorkomt deze boor uitval van de productie. Als een boor bot wordt, veroorzaakt deze ook vaak problemen aan de toplaag van het plaatmateriaal. Doordat deze boren gemaakt zijn van een slijtvaste massieve hardmetaalsoort, hebben deze boren een hogere standtijd en kan er dus langer doorgewerkt worden met dezelfde boor bij een perfecte kwaliteit.”

De nieuwe massief hardmetalen beslagboor, specifiek voor de interieurbranche.

Snijkanten op het werk afstemmen

Door de toenemende verscheidenheid aan materialen in de meubelindustrie en de (interieur)bouw worden de gereedschappen in deze branches steeds zwaarder belast. Dit komt vooral tot uiting in snel slijtende snijkanten en een overeenkomstig lage snijkwaliteit. 

“Als gevolg hiervan kunnen de gereedschaps- en materiaalkosten in kleine of middelgrote bedrijven aanzienlijk stijgen”, legt Van Dijk uit. “Om dat probleem te tackelen introduceert Leitz de zwenkbare Fase-messenkop met wisselbaar messensysteem. De Fase-messenkop kent onder andere de mogelijkheid om snijkanten op het werkstuk af te stemmen (door middel van HeliCut hardmetalen snijkanten en WhisperCut diamanten snijkanten). Tevens kunnen snijkanten, afhankelijk van hun slijtage, makkelijk worden gewisseld. Dit geeft het productieproces meer flexibiliteit met splintervrije kanten. Daarnaast zorgt de voorinstelling van verschillende veelgebruikte hoeken ervoor dat instel-
tijden gereduceerd worden.”

ProfilCut Q Diamond, ProfilCut Q Plus en de ProfilCut Premium Plus zijn ook zeer goed toepasbaar binnen bedrijven die zich richten op de bewerking van massiefhout-, kunststof- of MDF-platen, iets dat typisch hoort bij de interieurbranche.

Meer verschillende materialen bewerken tegen gereduceerde productiekosten

“De jongste leden van de ProfilCut-familie, ProfilCut Q Diamond, ProfilCut Q Plus en de ProfilCut Premium Plus hebben hun sporen al verdiend in de kozijnenbranche, maar zijn ook zeer goed toepasbaar binnen bedrijven die zich richten op de bewerking van massiefhout-, kunststof- of MDF-platen, iets dat typisch hoort bij de interieurbranche”, vervolgt Van Dijk.

“De diamantversie uit de serie maakt het mogelijk om met diamantgereedschap diameter- en profielconstant te profileren. Uniek aan het Plus-element van het profielgereedschap is dat deze beschikt over diameter- en profielconstante zijkanten, die productiekosten laag houden door het gebruik van naslijpbare wisselmessen bij het profileren. Daarnaast biedt de mogelijkheid van een hoog toerental de optimale conditie voor het snel en kwalitatief hoogstaand bewerken van middelgrote en grote aantallen. Door de diameterconstante bouwwijze worden insteltijden na het slijpen bovendien aanzienlijk gereduceerd, wat het systeem van de ProfilCut Q Plus en de ProfilCut Q uiterst efficiënt maakt.”

Leitz Service begrijpt de werkwijze van de interieurbouwer als geen ander en draagt graag bij aan sneller, efficiënter, nauwkeuriger en langer werken. Tot besluit zegt Van Dijk: “Juist in deze tijden is het voor de interieurbouwer belangrijk om sneller te kunnen werken, maar met een constante kwaliteit en tegen zo laag mogelijke kosten. Goed gereedschap verdient zichzelf dan dubbel en dwars terug!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.