Platform voor de interieurbouwbranche
Het duurzame hydro-alternatief voor oplosmiddelhoudende 2K-PUR-lakken.

Het duurzame hydro-alternatief voor oplosmiddelhoudende 2K-PUR-lakken.

Hesse Perfect-Familie

De Hesse Perfect-Familie is het volwaardige en duurzame alternatief voor conventionele 2K-PUR laksystemen op basis van oplosmiddelen. Dit is belangrijk, want de overschakeling van oplosmiddelhoudende systemen naar hydro-lakken bespaart tot 1 kilo CO2 per vierkante meter gelakt oppervlak. En dit zonder kwaliteitsverlies.

De Perfect-Familie bestaat uit producten die zich al jarenlang hebben bewezen, aangevuld met actuele nieuwe ontwikkelingen. Het doel is een oplossing te bieden in het tweecomponenten hydro-assortiment die wat betreft verwerking en bestandheid niet onderdoet voor polyurethaan laksystemen. Dit past perfect in de duurzaamheidsstrategie van de lak- en beitsspecialist Hesse uit Hamm.

De Hesse Perfect-Familie wordt gekenmerkt door een optimaal op elkaar afgestemd programma. De eenvoudige verwerking met slechts één verharder, en toch een optimale bestandheid is een van de voordelen van dit systeem. Alle producten uit de Perfect-Familie worden wat betreft moeilijke ontvlambaarheid gecertificeerd volgens IMO en de nieuwere norm DIN EN 13501-1, die in heel Europa geldig is.

Voor het gebruik van de verharder is geen bijzondere training voor de omgang met diisocyanaat nodig. De verhardercomponent is REACH-conform en voldoet reeds aan de lage NCO-monomeerlimiet voor isocyanaten van minder dan 0,1 % die in de toekomst zal gelden.

De Perfect-Familie bestaat onder andere uit Perfect-Fill, een systeemvuller die is ontwikkeld voor de combinatie met Perfect-Color. Dankzij het brede toepassingsgebied – bv. ook geschikt voor zwaar belaste oppervlakken in vochtige ruimtes – en de gebruiksvriendelijke verwerking is dit een universele vuller voor het hele interieur.

Perfect-Color is een sneldrogende, milieuvriendelijke kleurlak met uitstekende vloei-eigenschappen en ideaal geschikt voor geforceerde droging. De lak is dan ook inzetbaar als oplosmiddelarm alternatief voor serieproductie. Zelfs zware werkstukken kunnen de volgende dag al worden gestapeld of verder verwerkt. De lak heeft een zeer hoge chemische en mechanische bestandheid en wordt dan ook overal in de interieurbouw gebruikt, met inbegrip van keuken, badkamer en deuren, alsook in de winkelbouw. Perfect-Top is als systeemlak een absolute allrounder met een goede anfeuering en helderheid. Door zijn uitstekende mechanische en chemische bestandheid geeft het product een hoogwaardige oppervlakbescherming in de gehele interieurbouw.

Het kraakvrij coaten van houten trappen en het lakken van kinderspeelgoed behoren ook tot de mogelijkheden.

Perfect-Base is het vierde lid van de Perfect-Familie. Deze vullende grondlak met uitstekende anfeuerung garandeert de beste mechanische en chemische

bestandheid. De anfeuerung van het hout is uitstekend. Perfect-Base is ideaal voor sterk gesleten oppervlakken en voor houtsoorten die rijk zijn aan inhoudstoffen.

De Perfect-Familie staat voor moderne en duurzame lakprocedures met een eenvoudige en veilige verwerking en een uitstekende bestandheid. Het is dus een perfect en milieubewust alternatief voor de tot dusver gebruikte PUR-laksystemen op basis van oplosmiddelen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.