Platform voor de interieurbouwbranche
Het beste van alle generaties in één

Het beste van alle generaties in één

Er zijn diverse ontwikkelingen op het gebied van ledverlichting die het leven in de woning nog verder veraangenamen. Waar led voorheen alleen in de vorm van spotjes verkrijgbaar was, daar zorgden ledstrips in de afgelopen jaren voor nog meer mogelijkheden. Maar het is tevens een ontwikkeling die nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.

De kleine bouwvorm van led zorgt dat het goed toepasbaar is in meubels. Sinds de introductie van led is de toepassing ervan dan ook enorm gestegen. De vraag naar nieuwe mogelijkheden in verlichting bleef groeien. En zoals elke nieuwe techniek werden de mogelijkheden steeds groter en de vorm steeds kleiner. Zo ontstaat telkens weer een nieuwe vraag naar meer designprofielen en nieuwe trendkleuren. Bovendien zijn ook andere technische ontwikkelingen hard gegaan. Denk alleen al aan de groeiende digitalisering. Mede om die redenen heeft Häfele het Loox systeem onder handen genomen. Dit heeft geleid tot de vijfde generatie met een compleet nieuw assortiment. Een assortiment dat het beste van de vier eerdere generaties verenigd.

De gebruiker kiest voor een afstandbediening of wandschakelaar.

 

GRENZEN

Een van die uitdagingen is de toepassing van led-strips als functionele werkverlichting. Met de huidige eisen van niet zichtbare lichtbare lichtpunten en de langere lengtes loopt men tegen de grenzen van het systeem aan. Daarnaast maakt de overdaad aan snoeren de installatie lastig en foutgevoelig. Häfele heeft daar een oplossing voor gevonden: Loox5: een nieuwe voeding met stekkers die een continu gebruik tot 5 Ampère aankunnen.

SLAGADER

Loox5 is voorzien van een nieuw plugsysteem dat voldoet aan de eisen van de moderne leef- en woonwereld. Zo is het mogelijk een lijn door het meubel aan te leggen met van daaruit diverse aansluitpunten. Noem het een soort slagader. Deze aansluitpunten zijn naar behoefte verkrijgbaar zonder of met schakelaar. Maar het is tevens mogelijk om te kiezen voor de Häfele Connect Mesh. Deze app sluit perfect aan bij de nieuwe internationale standaard op het gebied van communicatie. Deze functioneert via Bluetooth en is voorzien van diverse bedieningsmogelijkheden. Daarnaast kan de gebruiker kiezen voor een afstandbediening of wandschakelaar. Met behulp van een adapter zijn Loox en Loox5 eenvoudig met elkaar te combineren.

De kleine bouwvorm van led zorgt dat het goed toepasbaar is in meubels.

 

Loox5 gaat verder waar het eerste led-systeem van Häfele ophield. We kijken even terug in de tijd. Al in 2001 begon Häfele met het ontwikkelen van een compleet ledsysteem voor de meubelindustrie.
Er was in die jaren namelijk een toenemende vraag naar licht in meubels.

Daarbij stonden aspecten als eenvoud, betrouwbaarheid en flexibiliteit centraal. En dat was door de introductie van Loox allemaal mogelijk in één plug and play systeem. Het is een systeem voorzien van eenvoudige schakelaars en simpele kleurcoderingen in een hoge kwaliteit van zowel ledlampjes, profielen, schakelaars en toebehoren. Kortom: een duurzame en probleemloze oplossing.

Voor Loox 5 zijn diverse nieuwe producten verkrijgbaar. Ten eerste de ledstrips met een gegarandeerde levensduur van 50.000 uur. Naast de bekende zilveren en zwarte profielen is  nu ook een roestvrij stalen uitvoering verkrijgbaar. En tijdens interzum presenteerde Häfele tevens de nieuwste spotjes voorzien van Samsung ledtechnologie in zowel 12 als 24 volt.  Dit alles zorgt ervoor dat de consument dankzij Loox 5 diverse nieuwe en innovatieve mogelijkheden heeft op zowel het gebied van design als kleuren.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.