Platform voor de interieurbouwbranche
Herkenbaarheid als basis bij aanschaf nieuwe opdeelzaagmachines

Herkenbaarheid als basis bij aanschaf nieuwe opdeelzaagmachines

Het creëren van een aangename werkplek hangt onder andere samen met de beschikbaarheid van een modern, betrouwbaar en ergonomisch verantwoord machinepark. 

Als specialist op het gebied van hout- en bouwmaterialen beschikt Van Drimmelen over een enorme hoeveelheid hout- en plaatmateriaal voor de handel, industrie en bouw. “Wij bewerken de platen, zagen ze op maat en schaven of frezen het materiaal precies volgens de wens van de klant”, zo verklaart operationeel manager Jorg Boomaars. “Onze bewerkingen zijn van toegevoegde waarde en zorgen voor een op maat gemaakt eindproduct.”

Wie zich op dergelijke wijze presenteert, dient over een up-to-date machinepark te beschikken. Al sinds 1989 werkt Van Drimmelen met opdeelzaagmachines van Mayer. Dertig jaar lang werkte het in Zwijndrecht gevestigde familiebedrijf met twee machines waarvan in 2004 en 2012 nieuwe uitvoeringen werden gekocht. Begin dit jaar koos men voor de aanschaf van twee nieuwe Mayer PS 80 P zaagmachines. Boomaars: “Mayer is in staat om machines volledig naar wens van de klant aan te passen. Dat stelt ons in staat om de plaatmaterialen optimaal te bewerken. Bovendien zijn de ervaringen op het gebied van leveren en service vanuit Van Schoonhoven altijd uitstekend. Zij kennen ons bedrijf inmiddels ook goed en weten precies hoe wij werken.” 

Van Drimmelen

Om zo divers mogelijk te werken, biedt Mayer zaagmachines die speciaal voor het verwerken van dit soort producten zijn aangepast.

Sinds mei van dit jaar is Mayer opgenomen in de Felder Groep. Beide merken werden reeds jarenlang door de Van Schoonhoven Groep in Nederland vertegenwoordigd. Een specialist waar Van Drimmelen decennialang goede ervaringen mee heeft. “Afgelopen jaar werd duidelijk dat de bestaande zaagmachines aan vervanging toe waren. Dat had enerzijds te maken met ontwikkelingen in de markt, maar ook met de noodzaak voor uitbreiding. Wij hebben diverse opties bekeken, maar vanwege positieve ervaringen uit het verleden met zowel Mayer als Van Schoonhoven besloten wij wederom bij laatstgenoemde aan te kloppen.” 

De keuze viel dus uit in het voordeel van de PS 80 P zaagmachine. Een instapmodel voor het professioneel platen opdelen. Robuust, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en met een modern design. “Wij zagen en bewerken meer producten dan alleen houten panelen. Denk aan het zagen van bijvoorbeeld cementgebonden en composiet platen, ook dat is onderdeel van onze aanpak. Om zo divers mogelijk te werken, biedt Mayer zaagmachines die speciaal voor het verwerken van dit soort producten zijn aangepast. Met de mensen van Van Schoonhoven zijn alle wensen uitgebreid besproken, zij gaven een passend advies en wijzen ons op de diverse extra mogelijkheden.”  

Van Drimmelen

Wij zagen en bewerken meer producten dan alleen houten panelen.

Omdat voor Van Drimmelen een korte levertijd deze keer van groot belang was, bood Van Schoonhoven nog een andere machine type aan. “Wij hebben toch weer bewust voor Mayer gekozen vanwege de eenheid in de werkplaats. Natuurlijk is een nieuwe type zaagmachine in eerste instantie toch weer even wennen. Maar dankzij de juiste basistraining vanuit Van Schoonhoven en het feit dat onze medewerkers bekend zijn met de machines van Mayer was de keuze niet lastig. Al vrij snel na plaatsing kon iedereen prima met deze nieuwste uitvoeringen uit de voeten. Juist dankzij de herkenbaarheid van de basisprincipes. Ook de volledige up-to-date software leverde geen problemen op. Zowel ons team als de klanten zijn tevreden. Bij eventuele problemen kunnen wij altijd bij Van Schoonhoven aankloppen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.