Platform voor de interieurbouwbranche
HELM Modul.Konzept voor schuifdeuren
Meer transparantie en lichtinval is bijna niet mogelijk.

HELM Modul.Konzept voor schuifdeuren

Het HELM Modul.Konzept voor schuifdeuren van hout en glas voldoet met zijn modulaire opbouw aan de groeiende vraag naar een individuele inrichting en maximaal comfort: met zijn perfect op elkaar afgestemde componenten biedt het doordachte beslagsysteem ook bij moeilijke bouwkundige omstandigheden en beperkte ruimte tal van schuifoplossingen.

De keuken en woonkamer smelten samen tot een eenheid met een royale ruimtewerking…

Voor lichte binnenschuifdeuren met vleugelgewichten tot 80 kg wordt Modul.Konzept 80 gebruikt, voor zwaardere deuren met vleugelgewichten van 80 tot 140 kg wordt Modul.Konzept 140 gebruikt, dat ook gedeeltelijk geschikt is voor buitentoepassingen. Door het identieke ontwerp van de twee (deel)systemen zijn veel extra componenten (bijvoorbeeld afdekkappen, afstandsprofielen) universeel inzetbaar. De ontwikkeling van innovaties of toevoegingen wordt altijd uitgevoerd onder het aspect van naadloze integratie in de bestaande systeemfamilie.

Een ruimtewonder voor (nog) meer openheid: het telescopische systeem

De HELM Modul.Konzept telescopische armaturen zijn een optimale oplossing voor het flexibel inrichten van grote ruimtes: ze bieden de mogelijkheid om twee- en drievleugelige systemen met een breedte tot zes meter per zijde te realiseren. Bij een tweedelig systeem dat naar rechts en naar links kan worden verplaatst, kan zelfs een totale breedte van maximaal twaalf meter worden bereikt. Dit is perfect voor het indelen van grote ruimtes of het tijdelijk scheiden van ruimtes.

…maar kunnen ook functioneel van elkaar gescheiden worden.

Het telescopische systeem biedt deurbladadapters voor glas, metaal en hout en is verkrijgbaar in roestvrijstaal effect en EV1. Bij aansluiting op glas is het gebruik van een vast onderdeel mogelijk. Door de speciaal ontwikkelde telescopische technologie is de bediening eenvoudig, elegant en soepel – zelfs bij een zeer grote afmeting. Voor maximaal comfort kan de HELM SmartStop-opvang einddemper als optie worden gebruikt, die onzichtbaar in de looprail is geïntegreerd: Bij het sluiten vertraagt hij de schuifdeuren voorzichtig, trekt ze langzaam naar hun definitieve positie en houdt ze betrouwbaar op hun plaats. De deur- en komgrepen van KWS, perfect afgestemd op het beslagsysteem, zorgen voor een harmonieuze totaalindruk.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.