Platform voor de interieurbouwbranche
HELM GT-serie voor schuifdeuren. De intelligente oplossing voor individuele woon- en ruimte-ideeën
HELM GT-L afdekprofiel met decoratieve inlay.

HELM GT-serie voor schuifdeuren. De intelligente oplossing voor individuele woon- en ruimte-ideeën

Heldere, met licht doorstroomde kamers en open plattegronden zijn al jaren een architectonische trend. Glazen schuifdeuren zijn de ideale oplossing om niet helemaal ruimteafscheiding te creëren, met inachtneming van de wens naar maximale transparantie. Hiervoor heeft Woelm de HELM GT-serie ontworpen, een hoogwaardig beslagsysteem dat geschikt is voor tal van inbouwsituaties en interieurconcepten.

Of het nu gaat om enkel- of dubbelvleugelige volledig glazen deuren, in combinatie met een vast glazen zijpaneel, met een bovenlicht of vlak met het plafond zonder zichtbare beslagdelen… De GT-serie biedt oplossingen voor talrijke toepassingen en maakt zo een geraffineerde binnenhuisarchitectuur mogelijk.

HELM GT-L aanslagkast.

Lichte binnenschuifdeuren

De HELM GT-L 50 wordt gebruikt voor lichte binnenschuifdeuren met een vleugelgewicht tot 50 kg, de HELM GT-L 80 voor deuren met een vleugelgewicht tot 80 kg, en de HELM GT-S 150 werd ontwikkeld voor zware vleugelgewichten tot 150 kg. 

De compacte rolstellingen met geïntegreerde klemlijst en de open loopwagens, waarmee de vleugels aan de voorzijde kunnen worden opgehangen, bieden niet alleen bij de montage, maar ook bij de latere afstelling beslissende voordelen. Het beslag is, afhankelijk van de uitvoering, geschikt voor zowel gehard veiligheidsglas als gelaagd veiligheidsglas en kan met geschikte adapters zelfs voor houten deuren worden gebruikt. 

De oppervlakken F1, roestvrij staaleffect en mat zwart zijn beschikbaar. Bij alle kleurvarianten zijn bijpassende deurgrepen en handgrepen van KWS verkrijgbaar. De GT-serie is goedgekeurd volgens DIN EN 1527:2013 met 200.000 cycli.

De huidige hoogtepunten

De HELM GT-L aanslagkast is ontwikkeld voor geluiddemping in de moderne woning- en utiliteitsbouw. Zijn speciale kenmerken: het deurblad loopt bij het sluiten in de aanslagkast en wordt stevig vastgehouden – ook bij tocht. Door haar geluiddempende eigenschap – soms een voordeel van de klassieke draaideur – is zij ideaal voor slaapkamers, kinderkamers, badkamers en gastentoiletten, maar ook voor kantoren en dokterspraktijken. Het optionele gebruik van een pull-in demper zorgt voor maximaal gebruiksgemak.

Het veelzijdige gamma van de GT-productfamilie is onlangs uitgebreid met een afdekprofiel dat het gebruik van een decoratieve inlay mogelijk maakt. Op die manier kan het oppervlak van het deurblad van houten schuifdeuren bijna vlak in het beslag worden weerspiegeld, wat een bijzonder harmonieuze aanblik oplevert. Wie liever een spannend accent in de binnenhuisinrichting legt, kan kiezen voor een decoratieve inleg met een oppervlak dat afwijkt van het deurblad – er worden bijna geen grenzen gesteld aan de creativiteit.

Het aanbrengen van de inleg is zeer eenvoudig: hij wordt in de zijkant van het afdekprofiel geschoven voordat hij op de geïnstalleerde looprail wordt geklemd. Een ander voordeel: omdat de decoratieve inleg alleen in het afdekprofiel wordt aangebracht, kan deze naar behoefte worden vervangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.