Platform voor de interieurbouwbranche
HECO-PowerLock – het nieuwe schroefgereedschap

HECO-PowerLock – het nieuwe schroefgereedschap

Meterlange houtschroeven eenvoudig inschroeven

Met een nieuwe accessoire van de Duitse schroevenfabrikant HECO-Schrauben kunnen lange houtbouwschroeven nu eenvoudiger worden ingeschroefd. Het HECO PowerLock-opzetstuk voor schroefmachines vergrendelt de schroefkop op de bit, zodat de schroeven eenvoudig kunnen worden vastgeschroefd – zelfs boven het hoofd.

heco_powerlock_2-kopieren

Nadat de schroef op de bit is geplaatst, wordt de HECO PowerLock-huls over de schroefkop geschoven.

 

De eisen op het gebied van constructieve houtbouw vragen steeds vaker het gebruik van bijzonder lange schroeven met een grote diameter. Vooral de eerste aanzet kan lastig zijn. Het meervoudig slippen van de bit kan betekenen dat de schroef niet meer kan worden verwerkt vanwege hoge slijtage in de kop. HECO, de bevestigingsspecialist uit het Zwarte Woud heeft hiervoor een goede oplossing: het HECO PowerLock-opzetstuk. Met deze praktische accessoire kunnen de houtbouwschroeven snel en veilig worden ingeschroefd – en dat in elke werksituatie zonder extra hulp.

heco_powerlock_3-kopieren

Wanneer de huls naar voren wordt geduwd, vergrendelt deze de schroefkop zodat deze stevig op de bit zit.

 

Schroefkop eenvoudig vergrendelen

Het HECO PowerLock-opzetstuk is een bithouder met een vergrendelingshuls, die eenvoudig op de schroefmachine kan worden geplaatst. Om een houtbouwschroef te monteren, wordt deze eerst op de bit geplaatst, waarna de vergrendelingshuls over de schroefkop wordt geschoven. De schroef zit nu vast aan het bit zonder dat deze door de monteur of een tweede persoon vastgehouden hoeft te worden. Aangezien de vergrendeling voorkomt dat de bit uit de schroef wegglijdt, wordt slijtage van de bit en de schroefkop verminderd. De schroef laat zich zo moeiteloos in het hout inschroeven. Alleen het indraaimoment moet worden aangehouden.

heco-powerlock_4-kopieren

Wanneer het HECO-PowerLock het oppervlak raakt, wordt hij ontgrendeld en klikt de huls terug. Zo wordt de schroefkop zichtbaar.

 

Zodra het HECO PowerLock-opzetstuk het werkoppervlak raakt, wordt de vergrendeling automatisch ontgrendeld. De huls klikt terug en biedt zo zicht op het bevestigingspunt. Hierdoor kan de schroef verzonken of gelijk met het oppervlakte verder afgemonteerd worden.

De werking van het nieuwe HECO PowerLock-opzetstuk is te zien op het Youtube kanaal van HECO: https://www.youtube.com/watch?v=jWaDhHWGSP4

Bit optimaal positioneren

Voor HECO schroeven met platverzonken kop en een diameter van 10 mm laat men de bit 28,5 mm uitsteken. Bij HECO schroeven met een platverzonken kop en een diameter van 13 mm laat men de bit 27 mm uitsteken.

Het HECO PowerLock-opzetstuk is samen met een standaard schroef/boor machine met binnen zeskant en sleutelwijdte 11,5 mm te gebruiken. In het opzetstuk passen bits met T-drive T40 en T50.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.