Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Harryvan Interieurbouw specialiseert zich ook in de nichemarkt van grote binnendeuren

Harryvan Interieurbouw uit Hoogezand gaat zich naast interieurbouw en fijn timmerwerk ook specialiseren in de nichemarkt van grote, luxe binnendeuren.

door-harryvan-gerealiseerde-taatsdeuren-bij-the-new-atrium-in-amsterdam_2-c-fritsjurgens-kopieren

17 maart 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Harryvan Interieurbouw uit Hoogezand gaat zich naast interieurbouw en fijn timmerwerk ook specialiseren in de nichemarkt van grote, luxe binnendeuren. Collin Hamming wordt als productmanager commercieel verantwoordelijk voor de nieuwe productgroep en zal als eerste aanspreekpunt fungeren voor architecten en interieurontwerpers.

Naast een toenemende vraag en het feit dat er in Nederland geen gespecialiseerde grote deurenleverancier is, ziet het bedrijf vooral de kansen van een veranderende markt. Was een binnendeur voorheen vooral een praktische oplossing om een ruimte af te kunnen sluiten, inmiddels worden binnendeuren en pivoterende wanden steeds vaker ingezet om een statement te maken op het gebied van design en gebruiksgemak. Collin Hamming: “de grens tussen deur en wand vervaagt steeds meer. En dankzij moderne technieken is er veel mogelijk. Een binnendeur of draaibare  wand van acht meter hoog, een paar meter breed en/of vijfhonderd kilogram zwaar die ook nog eens met één vinger te openen en te sluiten is? Het kan en wij realiseren het”.

Een van de redenen dat er maar weinig spelers in dit segment zijn, is dat voor grote deuren geldt dat des te groter de deur of draaibare wand, des te ingewikkelder de realisatie ervan wordt. ”Deze uitdaging herkennen wij zeker. Ons voordeel is dat we alles in eigen beheer doen en niet afhankelijk zijn van derden. Wij hebben én eigen engineers in huis én de vakmensen die de deur inmeten, maken en monteren. Wij denken in het ontwerpstadium actief mee over de materialisatie, uitvoering, detaillering en het afwerkingsniveau. Een gegeven waar architecten  en interieurontwerpers dankbaar gebruik van maken. Op deze manier kunnen we ook garanderen dat de deur bijdraagt aan het door de architect en de eindgebruiker gewenste design en gebruiksgemak” vult Hamming aan.

Harryvan levert een Nederlands premium kwaliteitsproduct uit eigen fabriek. Het bedrijf levert alleen topkwaliteit. Dit zie je ook terug in de hoogwaardige materialen die het bedrijf gebruikt. Zo werken ze bijvoorbeeld voor taatsdeuren en pivoterende wanden nauw samen met zusterbedrijf FritsJurgens, leverancier van de perfecte scharnier voor de perfecte taatsdeur of wand.

Het bedrijf richt zich met de nieuwe productgroep vooral op de utiliteitsbouw, maar particuliere opdrachtgevers zijn ook welkom. “Een grote deur is altijd maatwerk en bij de realisatie ervan komen de nodige technische aspecten kijken. Daarom helpen we particulieren graag aan een prachtige grote binnendeur, maar wel in opdracht van een aannemer, architect of interieurontwerper”, beëindigt Hamming zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%