Platform voor de interieurbouwbranche
Handige oplossingen moeten er altijd zijn in tijden van schaarste. ‘Of, we bedenken ze!’

Handige oplossingen moeten er altijd zijn in tijden van schaarste. ‘Of, we bedenken ze!’

Alles gebeurt in de configurator-wereld

De verkrijgbaarheid van de meeste materialen lijkt gelukkig te verbeteren. Echter, de vraag vanuit de markt is nog steeds zeer hoog, maar er zijn ook logistieke manieren gevonden om met die beperkingen om te gaan. Beschikbare arbeid is in sommige sectoren echt een probleem. De hoge energieprijzen beïnvloeden zeker de productie- en logistieke kosten. Kortom het blijft spannend hoe de laatste maanden van 2022 zullen zijn en in welke richting prijzen zich ontwikkelen.

Bureaublad met multiplex kant.

Als innovatieve firma zal Ostermann in ieder geval producten in het assortiment opnemen om klanten verder te ondersteunen, zoals producten ´individueel op maat gemaakt´, die kostbare tijd besparen. Verder voert het bedrijf vanzelfsprekend de producten die aansluiten bij behoeftes in de markt, zoals bijvoorbeeld de lade inzetbakken specifiek voor de gezondheidszorg.  

Deze zogenaamde ´clinic´ bakken zijn kunststof lade inzetten waarin medische instrumenten goed passen. Maar natuurlijk zijn deze ook te gebruiken zijn in schoonheidssalons, pedicurestudio´s of kapperszaken. Ze passen in alle merkenlades zoals bijvoorbeeld de Grass lades en bijvoorbeeld de Hettich AvanTech You lade. Die laatste is tevens met ingebouwde verlichting te krijgen, wat natuurlijk een groot voordeel is bij het zoeken naar het juiste instrument in de lade. 

Sowieso is de AvanTech You lade individueel aan te passen door verschillende designprofielen te gebruiken, of een aanpasbaar designprofiel, DesignCapes of glazen inzetelementen. En dan zijn er de verschillende hoogtes en kleuren nog. Deze zijn allemaal in onderdelen te verkrijgen, maar ook individueel op maat gemaakt! Deze eventuele antislip mat voor op de ladebodem snijdt Ostermann ook precies op de gewenste maat. Deze is vanzelfsprekend voor elk merk lade op maat te snijden en te leveren. Zelfs passend in de massief houten lades van Ostermann.  

Configurator-wereld

Ostermann heeft in de configurator-wereld inmiddels een enorme keuze aan op maat gemaakte artikelen te bieden. Naast de al genoemde lades, gaat het o.a. om meubelrolluiken, schuifdeuren en kaderdeuren, kant-en-klare fronten en het lastig te bewerken Forbo linoleum.  En die zijn er dan ook nog eens in vele verschillende uitvoeringen In de configurator-wereld op de Ostermann website zijn in totaal maar liefst 11 verschillende productgroepen te vinden, waarin  de bestelde producten, op maat gemaakt en geleverd kunnen worden.  

Omdat sommige materialen moeilijk verkrijgbaar zijn of in prijs enorm zijn gestegen, zoals bijvoorbeeld de verschillende soorten multiplex, kan natuurlijk ook creatief naar oplossingen worden  gezocht. Zo kan als alternatief een ander plaatmateriaal worden ingezet en worden afgewerkt met een multiplex kantenband. Die zijn er in een echt houten (fineer), ABS en 3D Acryl variant. Uiteraard in verschillende breedtes en diktes.

Van soortgelijk creatief denken is sprake, als kops kantenband of dwarsfineer kanten worden ingezet. Ook die zijn er in verschillende materialen, zoals in echt hout en ABS. En uiteraard in verschillende afmetingen. Ze zijn direct uit voorraad leverbaar in kleine, afgepaste aantallen.            

Een ander voorbeeld is het gebruik van ´metaal´ kantenband waarmee het uiterlijk van echte metalen wordt gecreëerd. Dat bespaart niet alleen kostbare grondstoffen, het maakt het ook mogelijk om ´metaal´ met houtbewerking machines te verwerken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.