Platform voor de interieurbouwbranche
Gezocht: meubel- en productdesigners die innovatief denken én een vooruitstrevend karakter hebben
Ontwerpen met hout: het eindresultaat mag er zijn. Met dank aan de techniek van het platform.

Gezocht: meubel- en productdesigners die innovatief denken én een vooruitstrevend karakter hebben

Unieke pilot van start 

Nederlandse meubel- en productdesigners – en dan vooral degenen die met hout werken – krijgen een unieke kans om deel te nemen aan een inspirerende pilot, die nog voor de zomer van start gaat. Techbedrijf Cutr – gevestigd in Amsterdam – is de initiatiefnemer. Dit jonge bedrijf nodigt meubel- en productontwerpers uit, die de doorloop van houtbewerkingsprojecten efficiënter willen inrichten én hun bedrijf willen opschalen, aan te sluiten.”

Als het aan marketingverantwoordelijke Luke Montgomery ligt, gaat het vooral om het verbeteren van de kwaliteit van de eindproducten, het creëren van een betere prijs én een snellere levering. “Ik heb het dus over een versnelling van het design- en productieproces. En, het aantoonbaar verlagen van de foutenmarges. Daar zou iedereen toch oren naar moeten hebben?”

Het gemak dient de designer: gewoon op de iPad aan de slag. Het zeer geavanceerde technische platform doet de rest.

Cutr lanceerde twee jaar geleden de eerste versie van het online platform, waarbij designers zich via Cutr’s netwerk konden verbinden aan gekwalificeerde producenten die sneller en betere kwaliteitsproducten maken voor ontwerpers in het hele land. Luke: “Beschouw ons als een intermediair die via het techplatform partijen bij elkaar brengt.”

Het gaat dus om de interactie tussen aan de ene kant de designers, architecten en ontwerpers en aan de andere kant de productiepartners. “We zijn nu op zoek naar vijf ontwerpers of ontwerpbureaus, die niet alleen ervaring hebben met het ontwerpen van houten producten, maar ook geïnteresseerd zijn in het vergroten van hun verkoopkansen op basis van nieuwe technologie. Zij kunnen aansluiten bij de huidige pilot inclusief de ondersteuning bij de marktintroductie.” 

Elger Hoekstra, verantwoordelijk voor de sales bij Cutr.

Als onderdeel van de samenwerking krijgen designers dan de mogelijkheid om het platform te gebruiken en het eigen klantenbestand uit te breiden. Het productieproces wordt door Cutr verzorgd en ontwerpers worden daarbij in contact gebracht met een uitgebreid netwerk van partners in Europa.  “Deze samenwerking zal voor alle betrokken partijen voordelen hebben”, legt Luke uit. “Omdat we ons netwerk van productiepartners combineren met de vaardigheden van productdesigners, creëren we een succesvol bedrijfsmodel. En dát betekent: een toename van de groei!”

Het systeem werkt eenvoudig. “Via het online platform kunnen klanten direct hun 2D of 3D modellen uploaden en houten onderdelen op maat bestellen voor een scala aan projecten. We gebruiken in het platform zéér geavanceerde technologie en we zetten Artificial Intelligence in om ontwerpen te vertalen naar producten die ook echt gefabriceerd kunnen worden alsook het designproces optimaliseren.  Op deze wijze kun je bijvoorbeeld ook structureel werken aan het verminderen van de afvalstromen. Maar tevens stuur je op lagere productiekosten.” 

Luke legt uit dat tijdens de pilot open feedbackrondes volgen. “Innoveren is verbeteren. Maar dat kan alleen als we dat doen in samenwerking met ambitieuze meubel- en productdesigners uit Nederland die zelf ook innovatief denken én een vooruitstrevend karakter hebben.”

Wil je aansluiten? Stuur een e-mail naar: [email protected] of kijk op jobs.cutr.com  

Samenwerking met Baars & Bloemhoff

De samenwerking tussen Cutr en Baars & Bloemhoff heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf efficiënt en duurzaam kan opschalen. De zaaglijst-integratie – het eerste deel van de samenwerking – is nog maar de start. Baars en Bloemhoff: “Wij spraken al meer dan vijf jaar over het ontwikkelen van een dergelijk platform. Cutr slaagde er in om het binnen een maand te laten werken. Daar waren we blij mee. Wijzelf hadden dat op die wijze nooit zo snel voor elkaar kunnen krijgen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.