Platform voor de interieurbouwbranche
Gewoon efficiënter werken; dat kan met slimme bedrijfssoftware
Frits de Jong Interieurbouw verzorgt werk voor uiteenlopende bedrijven en organisaties zoals Booking.com, NH Hotels, Greenpeace, Endemol en Hogeschool Breda. (Beeld: ©JFilipeWiens)

Gewoon efficiënter werken; dat kan met slimme bedrijfssoftware

“Klanten komen bij ons omdat we onze verplichtingen nakomen; we zijn duidelijk in onze planning en in onze afspraken.” Het gebruik van moderne bedrijfssoftware speelt daarin een niet te onderschatten rol.

We spreken met Jan Outshoorn, sinds 2009 als calculator werkzaam bij Frits de Jong Interieurbouw. “Het bedrijf is echt in de garagebox van oprichter en managing director Frits de Jong gestart als eenmanszaak. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan dertig medewerkers. We zijn enorm flexibel en denken altijd mee met de klant.” 

Frits de Jong Interieurbouw richt zich op maatwerk interieurbouw in het hogere segment van de markt. Wie op de website de galerij met opgeleverde projecten bezoekt, kijkt zijn ogen uit; we zien zeer fraai vakwerk voor uiteenlopende bedrijven en organisaties zoals Booking.com, NH Hotels, Greenpeace, Endemol en Hogeschool Breda.

Inkoopbedragen worden automatisch door het systeem gecontroleerd.

Efficiënter dankzij ERP

De betrouwbaarheid van de interieurbouwer uit Wormerveer heeft voor een deel te maken met de keuze voor Proteus ERP-software om de diverse processen in het bedrijf te stroomlijnen. Dit pakket ondersteunt alle bedrijfsprocessen door ze te automatiseren en met elkaar te verbinden. Frits de Jong Interieurbouw werkt sinds 2008 met deze oplossing. Jan geeft een voorbeeld van het gemak: “Alles met betrekking tot lopende orders zit in één systeem. Dat werkt zo veel fijner dan wanneer verschillende collega’s met een veelvoud aan Word en Excel-bestandjes werken. Het voorkomt onoverzichtelijkheid; je hebt altijd overzicht omdat je vanuit één database werkt. Dat is veel efficiënter.”

We zijn duidelijk in onze planning en in onze afspraken.

Verbeterd documentbeheer

In de basis werkt de software al solide, maar Proteus wordt constant doorontwikkeld en is bovendien verder uit te breiden. Jan is wat dat betreft erg te spreken over de module documentbeheer. “Dat is een mooie toevoeging aan het pakket: zaken als e-mails, offertes en alle andere correspondentie kun je daarmee aan een project hangen. Dat is niet alleen enorm overzichtelijk, maar het maakt ook onderlinge overdrachten een stuk gemakkelijker.” Om processen verder te optimaliseren, kunnen gebruikers input leveren aan ontwikkelaars, zodat bestaande functies verder geoptimaliseerd worden en er nieuwe functionaliteit ontwikkeld kan worden. 

ECI Gatewise: gedigitaliseerd orderproces

Sinds eind 2019 werkt Frits de Jong Interieurbouw als een van de eersten met ECI Gatewise, een nieuw digitaal platform, mede ontwikkeld door Proteus Systems, dat het gehele orderproces tussen afnemer en leverancier digitaliseert. De supply chain wordt daardoor efficiënter en minder foutgevoelig. “Wij wilden met ECI Gatewise onze voor- en nacalculatie naar een hoger plan tillen. Daar kwam namelijk behoorlijk wat handwerk op meerdere niveaus bij kijken. Er slopen verschillen in die achteraf moeilijk terug te vinden waren. Dankzij Gatewise is dat nu anders: inkoopbedragen worden nu automatisch door het systeem gecontroleerd, waardoor afwijkingen direct verwerkt worden. Het bestelproces en de ontvangsten die daarbij horen verlopen nu veel soepeler”, aldus Jan.  


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.