Platform voor de interieurbouwbranche
Gesprekken starten rond een robotarm

Gesprekken starten rond een robotarm

Wie op Prowood de stand van Proteus Systems naderde, kon er niet naast kijken: een robotarm trok meteen de aandacht. “Die robotarm kaderde perfect in ons thema voor de beurs: Industrie 4.0”, legt sales manager Henk van Heuveln de blikvanger uit.

Producerende bedrijven in de houtverwerking kunnen bij Proteus Systems terecht voor softwareoplossingen. Het bedrijf heeft een aantal eigen producten: Proteus Calc calculatiesoftware, Proteus ERP bedrijfssoftware, Proteus Hout houthandelsoftware en Proteus Zaagwerk voor plaatoptimalisatie. Het is ook verdeler van Alphacam voor de Benelux en van de imos 3D CAD/CAM software voor meubelconstructeurs. Juist daarom is de zogenaamde ‘Industrie 4.0’ een belangrijke focus voor Proteus. “Zelf vat ik Industrie 4.0 als volgt samen: slimme machines, slimme software en slimme mensen. Voor het softwaregedeelte helpen wij onze klanten. Industrie 4.0 is een trend waar niet alleen veel over gesproken wordt, we zijn er ook actief mee bezig in de praktijk”, zegt van Heuveln.

UR-5 robotarm
Met een persoonlijk gesprek als basis leerden bezoekers Proteus kennen.

Iets abstracts als bedrijfssoftware tonen op een beursstand: het is een vak apart. Met een persoonlijk gesprek als basis leerden bezoekers Proteus kennen. Wie daarna meer interesse had in de producten kreeg een demo aan een van de beeldschermen. Al begon het Industrie 4.0-verhaal al bij de UR-5 robotarm, die reslatiegeschenken uitdeelde. En bij de beursstand van de buren. Bij DB&S stuurde Proteus met de Alphacamsoftware CNC-machines aan. Het is een van de samenwerkingsverbanden die de softwareproducten tijdens Prowood in beeld brachten.

UR-5 robotarm

Tevreden beurservaring
Al voor de vierde keer tekende Proteus voor deelname op Prowood. “Het is nu eenmaal een erg belangrijke beurs in onze sector”, benadrukt Henk van Heuveln. “Traditioneel is zondag de drukste dag. Ook dit jaar konden we op veel bijval rekenen. Zeker met de opvallende robotarm. Die was een aanleiding voor tal van gesprekken. Voor het netwerken is Prowood van grote waarde. Als softwarebedrijf is connectiviteit cruciaal, zowel tussen softwarepakketten en het machinepark als tussen ons bedrijf en onze sectorgenoten. Prowood is een mooie beurs. Zelf heb ik genoten van het aanbod en er was veel interesse van het publiek. We zijn met een tevreden gevoel terug naar huis gegaan.”     

Tekst: Stephanie Demasure    Beeld: Proteus

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.