Platform voor de interieurbouwbranche
Gesmede kracht en innovatie van staal in de interieurbouwbranche
Staal anno nu, toegepast in hotel lobby. Hotel V, Amsterdam – The Lobby Fizeaustraat.

Gesmede kracht en innovatie van staal in de interieurbouwbranche

Perfotube, opgericht in 2002, is een bedrijf dat is uitgegroeid tot specialist op het gebied van staal voor de interieurbouw. Het bedrijf begon met de productie van geperforeerde kokers voor winkelinterieurs. Dit breidde zich in de loop der jaren uit naar diverse metalen presentatiesystemen voor winkelinrichting. Tegenwoordig levert het bedrijf maatwerk staal voor interieurbouwprojecten in diverse sectoren, waaronder hotels, restaurants, projectinrichting en de retail. Het bedrijf produceert metalen meubels, meubelonderdelen, wand- en plafonddecoratie, verlichting, roomdividers en soms speciale items zoals kunstwerken en designelementen.

Bradbury Building, gebouwd in 1893 met veel gietijzeren (gegoten staal) details Iconic Bradbury Building in Los Angeles USA. (Beeld: FiledIMAGE)

Perfotube is altijd meegegroeid met de veranderingen in metaalbewerkingstechnieken en de trends in metaalwerk voor de interieurbouwer. Het bedrijf groeide uit tot een verlengstuk van interieurbouwers als het gaat om staal, ontwerp en engineering. Maar hoe heeft staal zich ontwikkeld als populaire keuze voor interieurbouw?

Een stukje geschiedenis

De geschiedenis van staal in interieurbouw gaat terug tot de negentiende eeuw. In de beginjaren werd staal alleen gebruikt voor de structuur van gebouwen, maar met de opkomst van nieuwe technologieën en productiemethoden, werd staal een steeds populairdere keuze voor interieurbouw. In de jaren ‘20 en ‘30 van de twintigste eeuw werd steeds vaker voor staal gekozen als basis voor meubels, verlichting en decoratie. Deze periode markeerde ook de opkomst van de Art Deco-stijl, waarbij staal werd gebruikt als een belangrijk element in interieurontwerpen.

In de jaren ‘50 en ‘60, steeg de vraag naar staal als basis voor deuren, ramen en trappen. Staalproducten konden een breder scala aan afwerkingen krijgen doordat er steeds meer manieren werden ontdekt om staal te verven en te behandelen. In de jaren ‘80 en ‘90, werd staal ook vaker toegepast in keukens en badkamers. Nieuwe methodes en ook de impact van de mode zorgen ervoor dat staal gecombineerd wordt met andere materialen, zoals glas, hout en marmer.

Staal anno nu

Tegenwoordig wordt staal veelvuldig gebruikt in de interieurbouw en is het een populaire keuze voor een breed scala aan toepassingen, variërend van meubels tot verlichting en van onzichtbare oplossingen tot bijzondere blikvangers. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzame en milieuvriendelijke staalproducten op maat. 

De populariteit van staal in de interieurbouw groeide dus door de jaren heen en speelt nog altijd een belangrijke rol binnen de interieurbouw, zowel decoratief als constructief. Vanaf het gebruik van staal als structuur voor gebouwen in de negentiende eeuw tot aan de huidige tijd, waarin staal wordt gebruikt voor een breed scala aan interieurtoepassingen, heeft het zich ontwikkeld als een duurzaam en veelzijdig materiaal. 

Perfotube, gespecialiseerd in staalproducten voor de interieurbouw, heeft hier goed op ingespeeld door maatwerk staal te leveren voor diverse sectoren. Het bedrijf groeide mee met de veranderingen in metaalbewerkingstechnieken en de trends in metaalwerk voor de interieurbouw. Het gebruik van staal zal naar verwachting blijven groeien door duurzaamheid, veelzijdigheid en de mogelijkheid om het te combineren met andere materialen voor creatieve en unieke interieurontwerpen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.