Platform voor de interieurbouwbranche
Ger Duyndam, laborant RIGO Verffabriek, na 46 dienstjaren met pensioen

Ger Duyndam, laborant RIGO Verffabriek, na 46 dienstjaren met pensioen

Na 46 trouwe dienstjaren gaat hij op 18 april 2021 met pensioen. Loslaten kan Ger nog niet. De oude rot in het vak blijft 2 dagen in de week om te helpen met het opstellen van veiligheidsbladen en verdiept hij zich in etiketterings-voorschriften.

“Na een aantal jaar gewerkt te hebben in het laboratorium van het COT (Centrum voor Onderzoek en Technisch advies) deed wat ik wat vakantiewerk. Mijn moeder attendeerde me toen op een vacature voor een laborant in een verffabriek in IJmuiden. Ik werd aangenomen en werkte halve dagen op het lab en halve dagen in productie.

Een half jaar later kon ik fulltime op het lab aan de slag. Milieubewustzijn zat er al vroeg in bij de familie Van Westerhoven van RIGO Verffabriek. Destijds werd gedacht dat waterverdunbare verf heel goed was. Als het maar waterverdunbaar was, was het milieubewust. Na life cycle analyses bleek dit niet helemaal waar te zijn. We zijn toen aan de slag gegaan met het ontwikkelen van echte natuurverven. Hier kwamen bijvoorbeeld Linal, Maril en Linolux uit voort.

Een tijd lang vloog ik samen met Arnold de hele wereld over om onze kurklakken aan de man te brengen. We zijn in Italië, Spanje en Portugal, de bakermat van kurkproducenten, geweest. Maar ook China en Lapland hebben we gezien. Wij gingen vaak naar onze klanten toe om ze te helpen met de industriële toepassingen van onze materialen, waarbij wij van tevoren al getest hadden bij de machineleverancier. Als Arnold dan ging praten met de directeur, legde ik mijn oor te luisteren bij de werknemers. Het werd enorm gewaardeerd dat wij ook op de werkvloer tussen en onder de machines doken om het complete plaatje te krijgen.

En dat is wat ik mijn collega’s van nu en in de toekomst graag meegeef. Als je laborant bent in een verffabriek gaat het er niet alleen om dat je verf kunt maken, maar dat je ook overal interesse in toont op het gebied van zowel chemie áls techniek. Het gaat om gevoel en je verstand gebruiken. Heb belangstelling voor alles, voer gesprekken met leveranciers en lees je in. Alleen dan kom je tot innovaties.”

RIGO Verffabriek

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.