Platform voor de interieurbouwbranche
Gekleurd MDF als basis voor de allermooiste circulaire ontwerpen

Gekleurd MDF als basis voor de allermooiste circulaire ontwerpen

U gaat toch ook naar MaterialDistrict 2019 om geïnspireerd te worden? De exposanten op deze beurs zijn er in ieder geval klaar voor om de bezoekers versteld te doen staan van alle mogelijkheden die nieuwe materialen te bieden hebben. RET Interieur uit Utrecht neemt al vanaf de start van dit evenement (toen nog Material Experience) deel.

Marloes Hooiveld, marketing- en communicatiedeskundige bij RET Interieur, schetst hoe precies op die plek, in 2016, een mooi samenwerkingsverband tot stand is gekomen: “Wij hebben daar toen kennis gemaakt met de mensen van Fabrikoos, onderdeel van TheNewMakers. Wij stonden er met Valchromat, ons gekleurd MDF, zij werden er een beetje verliefd op.”

Friction fit voor een goede zit
“TheNewMakers zag de potentie van Valchromat meteen en besloot dit plaatmateriaal te gebruiken voor de designmeubels van Fabrikoos. Het bekendste meubel dat daaruit is voortgekomen, is de ‘Kruk’, die op basis van ‘friction fit’ in elkaar gezet kan worden. Een duurzame samenwerking met TheNewMakers was het gevolg, de sterke visie van de oud TU Delft studenten sprak ons erg aan. De klik was er en de samenwerking werd uitgebreid”, vervolgt Hooiveld haar verhaal. “Met het opzetten van het Shapes concept – een materialenbron met een focus op custom made en prefab oplossingen voor interieur professionals – is dan ook direct de lijn weer gevonden met TheNewMakers en Fabrikoos. Hun bijdrage aan Shapes toont hun creativiteit voortreffelijk.”

Toegevoegde waarde bieden
RET Interieur heeft vanuit het thema ‘modulair en circulair bouwen’ de handen weer ineengeslagen met TheNewMakers. “Natuurlijk staan wij ook met andere merken op MaterialDistrict, zoals Krion en Kronospan, maar Valchromat wordt op een nog niet eerder getoonde wijze gepresenteerd. Tijdens een brainstormsessies over de presentatie van Valchromat heb ik voorgesteld om Freek van Zeist van TheNewMakers te benaderen, om samen deel te nemen aan MaterialDistrict 2019. Zij kunnen namelijk laten zien hoe mooi, slim en duurzaam er gewerkt kan worden met Valchromat.” 

RET Interieur

Als jongste leverancier van decoratief plaatmateriaal in Nederland is RET Interieur natuurlijk ‘gewoon’ leverancier. Hooiveld schetst hoe RET Interieur echter meer wil zijn dan dat: “Wij geloven in het bieden van toegevoegde waarde door het aanreiken van praktische oplossingen, kennis en concepten. Dat doen we al door diverse eigen productiemogelijkheden, onze materialenbron Shapes en nu dus ook door onze producten en diensten te koppelen aan andere interessante partijen, zoals TheNewMakers. We hebben hen benaderd om middels hun visionaire systemen ons materiaal te presenteren op de beurs. Freek van Zeist stond hier direct voor open en daarmee werd het startschot gegeven voor de samenwerking.”

Volledig biobased en recyclebaar
Op MaterialDistrict wordt Valchromat gepresenteerd door TheNewMakers in de vorm van twee van hun nieuwe concepten: [BOX]2 systeem en CIRCULAIRE KEUKEN, twee flexibele interieuroplossingen voor transformatie en nieuwbouwprojecten. Freek van Zeist van TheNewMakers vertelt: “Valchromat is volledig biobased. Zo wordt het materiaal o.a. vervaardigd van restafval (bijvoorbeeld van dennezagerijen) met uitsluitend gebruik van organische kleurstoffen. Het materiaal kan tevens weer gerecycled worden. Bovendien is de productie van Valchromat gericht op het verminderen cq elimineren van de milieu-impact. Al het afval en schors resulterend uit het proces worden opnieuw gebruikt om de stoomketel van brandstof te voorzien. De fabriek heeft een zelfvoorziening op thermische energie. Al deze redenen waren aanleiding voor TheNewMakers om bewust voor Valchromat te kiezen en een nauwe relatie op te zetten met leverancier RET Interieur.”  

Tekst: Jan Mol  Beeld: Fabrikoos/TheNewMakers

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.