Platform voor de interieurbouwbranche
Gefineerd plaatmateriaal als finishing touch in nieuw kantoorpand
Rechte en ronde lijnen wisselen elkaar speels af. @finitouchinterieurbouw | @powerhousecompany | @jvphoto_john_valster.

Gefineerd plaatmateriaal als finishing touch in nieuw kantoorpand

Powerhouse Company, de architect van de gehele inrichting van het prestigieuze pand, had in haar ontwerp fineer in diverse soorten en kleuren als wandbekleding inbegrepen. Daar bovenop was er decoratief houten regelwerk voorzien, in de vorm van een metershoog spel van houten latten.

Tekst: Jan Mol   Beeld: John Valster / ©JVPhoto

Aalt Blokhuis, projectmanager bij Finitouch, vertelt waarom er gekozen is om samen te werken met Kuiper Holland, voor alles wat met de wandbekleding -en hier en daar meubelbekleding- te maken heeft. 

“Er was in dit project geen sprake van recht-toe-recht-aan fineer in standaard plaatafmetingen”, legt hij uit. “Alles was maatwerk. Dan kom je uit bij de specialist op dit gebied: Kuiper Holland.”

Sfeervolle warmte is kenmerkend voor het interieur. @finitouchinterieurbouw | @powerhousecompany | @jvphoto_john_valster.

Wortels in de luxe jachtbouw

Kuiper Holland staat bekend om haar hoogwaardige materialen die worden toegepast in de luxe jachtbouw. “Als ergens de lat hoog ligt als het aankomt op kwaliteit en uitstraling van gefineerd plaatwerk, dan is het in die sector. Geen wonder dat Kuiper onmiddellijk begreep wat er gevraagd werd door de architect. Naast de topkwaliteit die Kuiper levert, zit er binnen het bedrijf ongelooflijk veel kennis over het toepassen van fineer op niet-rechte oppervlakken of op oppervlakken die extreem afwijken van alle bekende standaardmaten.”

Waar zien we dat terug binnen dit project? 

Aalt antwoordt: “Allereerst in de omvang van de levering natuurlijk. We hebben het over een kantoorpand van 18 verdiepingen hoog, waarvan wij 13 verdiepingen hebben mogen voorzien van wandbekleding en speciaal meubilair. Er zijn maar weinig bedrijven die bij dergelijke volumes fineer kunnen leveren met een consistent uiterlijk. Kuiper doet dat. Verder staan de ruimtes waar het fineer op de wand is toegepast, niet haaks op elkaar, maar lopen de gangen via rondingen over in elkaar.”

Rechte elementen komen elkaar tegen in de afgeronde hoek. @finitouchinterieurbouw | @powerhousecompany | @jvphoto_john_valster.

“Kuiper is specialist in het produceren van gebogen fineer, een absolute must bij dit project. Het fineer is aangebracht op buigplex en later in de productieafdeling bij Finitouch verlijmd op speciale constructies. Dan is er sprake van een plafondhoogte van 5 meter op de 17e en 18e verdieping. Om daar het mooiste beeld in fineer te scheppen, was het nodig om gefineerde platen te hebben die zowel op de x-as als de y-as doorlopen. Ook dat is perfect geregeld.”

De vloeiend ronde fineerwand complementeert de ronde glasbalustrade. @finitouchinterieurbouw | @powerhousecompany | @jvphoto_john_valster.

Fineer gereserveerd en in fases uitgeleverd

Powerhouse Company is met Finitouch bij Kuiper Holland geweest om het fineer voor het project uit te zoeken. De keuze viel op gerookt eiken, Europees eiken mixed match fineer. Het uitgezochte fineer werd door Kuiper voor ons aan de kant gelegd en in fases uitgeleverd vanuit dezelfde batch. Er is veel overleg geweest en we zijn voortdurend in gesprek geweest met de architect, soms om oplossingen te bedenken om het ontwerp trouw te kunnen blijven. Het houten sierregelwerk op de gefineerde wanden is een oplossing die door de firma Wiggers is geleverd, in samenspraak met Finitouch. Door slim te werken is dit regelwerk, ook op de grootste lengtes, kaarsrecht geworden.” 

Aalt zegt tot besluit: “Dit hele project was een succes dankzij de goede communicatie binnen het bouwteam. Een grote pluim voor alle partners in dit verhaal.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.