Platform voor de interieurbouwbranche
Geef vorm en kleur aan de wereld met Solid Surface

Geef vorm en kleur aan de wereld met Solid Surface

Vier jaren geleden vatte het bedrijf het plan op om Solid Surface aan te bieden als gevelbekleding. Jan van Otterdijk, directeur en eigenaar van Solid Surface International, herinnert zich nog dat het lastig was om Solid Surface als materiaal doorgevoerd te krijgen in bestekken: “Het is een relatief nieuw materiaal en onbekend maakt onbemind. Wij kregen van het merk Staron een Benelux dealerschap. Daarna zijn we een partnerschap aangegaan met een buitenlandse verwerker.”

Inmiddels heeft Solid Surface international de overstap gemaakt naar Solid Surface toepassingen in interieurs. “Uiteraard leveren we nog steeds Solid Surface voor de gevel, echter onze focus ligt nu op het werk binnen”, aldus Van Otterdijk.

Van recht-toe-recht-aan tot en met absolute vormvrijheid

Een van de sterke punten van Solid Surface International is support die aan klanten geboden wordt. “Natuurlijk leveren we recht-toe-recht-aan platen, maar waar we echt bekend om staan, is de manier waarop we de interieurbouwer ondersteunen met speciaal gevormd Solid Surface. We kunnen grote en complexe vormen thermoformeren, eigenlijk is dat onze core business. 60 man zijn daar dag in dag uit mee bezig bij ons.”

Als voorbeeld noemt Van Otterdijk een levering aan een vliegveld. “Daar zijn security lanes gemaakt in Solid Surface. Elementen van 3 x 18 meter, naadloos verlijmd, op locatie. Wanneer we grote afmetingen te verwerken krijgen, treden we altijd in overleg met de ontwerper. Daar bespreken we de opdeling mee, waarbij we advies geven over de ideale positionering van de naden. Meubels delen we op waar aangegeven, tenzij er technisch iets niet kan. Het mooie is de vormvrijheid die Solid Surface met zich meebrengt, naast de sublieme materiaaleigenschappen. De verlijming gebeurt vrijwel onzichtbaar, Solid Surface is ondoordringbaar dus hygiënisch en goed te reinigen. En kleine reparaties zijn onzichtbaar uit te voeren.”

Kleur bekennen geeft verrassende effecten

Ondanks dat 90% van alle Solid Surface leveringen in de kleur wit gedaan worden, ligt er een heel spectrum aan kleurmogelijkheden. “Honderden kleuren om uit te kiezen”, vervolgt Van Otterdijk. Ook decors, zoals marmerlook. Een kleurrijke opdracht die we uit mochten voeren betrof het maken van pantries voor een kantoorgebouw. Elke verdieping had daar zijn eigen kleur en de pantries werden in die kleuren geleverd in Solid Surface.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.