Platform voor de interieurbouwbranche
‘Gedetailleerd ontwerpen was nog nooit zo makkelijk’

‘Gedetailleerd ontwerpen was nog nooit zo makkelijk’

Ontwerpsoftware Vectorworks zet altijd in op gebruiksgemak. De integratie van uitgebreide bibliotheken vol bruikbare symbolen is daar een mooi voorbeeld van. 

Of je nu op zoek bent naar muuraansluitingen, verlichting of scharnieren: in de bibliotheken vind je ze terug, voorzien van de benodigde productspecificaties. Gedetailleerd ontwerpen was nog nooit zo makkelijk.

Steeds meer geïnteresseerde bedrijven laten hun producten omzetten in Vectorworks-symbolen. Zo is een groot aanbod aan badkamermeubilair van Ideal Standard in de bibliotheken te vinden, evenals tuinmeubelen van Royal Botania, slimme steigersystemen van Layer en lichtarmaturen van Luxibel. Ook interiorcad, de gespecialiseerde ontwerpmodule in Vectorworks voor interieurbouwers, biedt alsmaar meer professionele symbolen aan. Sinds versie 2019 staat onder meer het volledige aanbod aan verbindingselementen van Lamello in de interiorcad-bibliotheek.

Interiorcad 2019 introduceert de functie ‘Speciaal verbindingselement’, een uitbreiding van het gereedschap ‘Eenvoudig verbindingselement 3D’. Deuvels, schroeven en invissen waren al langer in de bibliotheek van interiorcad aanwezig. Voortaan vind je onder ‘Speciaal verbindingselement’ de meer geavanceerde verbindingselementen, waaronder deze van Lamello. Met de zelfspannende Divario P-18 herverdeel je makkelijk een reeds in elkaar gezette kast. De Cabineo verbindt frames door middel van een zuivere oppervlaktebewerking. De demonteerbare verbinder Clamex P-10 laat dan weer toe om de verbinding zonder lijmen of schroeven te verankeren.

Vectorworks

Steeds meer geïnteresseerde bedrijven laten hun producten omzetten in Vectorworks-symbolen.

Net als Vectorworks vindt ook Lamello gebruiksgemak een belangrijke eigenschap van haar productlijn. “Maximale klanttevredenheid is voor Lamello een van de hoogste prioriteiten.” Wij zijn daarom verheugd dat onze Clamex P-System-verbinders en Cabineo CNC-connectoren geïntegreerd zijn bij Vectorworks; hierdoor krijgt de gebruiker een belangrijke toegevoegde waarde. Wij zijn ervan overtuigd dat de samenwerking tussen Vectorworks en Lamello onherroepelijk leidt tot een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie van het productieproces voor de eindgebruiker”, aldus Marc Demares, CEO Lamello Belgium NV.

Vectorworks

De compatibiliteit van Lamello-verbindingen met de CNC-technologie maakt van Lamello een wenselijke standaard bij vele professionele interieurbouwers. Door deze verbindingselementen om te zetten in symbolen voor interiorcad, maken Lamello en Vectorworks het hun gebruikers nog makkelijker om hout te verbinden volgens de regels van de kunst. Bij de selectie van de verschillende Lamello-verbindingen in interiorcad worden de nodige CNC-gegevens automatisch opgenomen in het ontwerp. De CNC-export neemt al deze gegevens mee en zorgt ervoor dat iedere sleuf op de juiste plaats terechtkomt. Het invoegen van de verbindingsstukken nadien wordt daardoor nog makkelijker.

Vectorworks

Het invoegen van de verbindingsstukken nadien wordt hierdoor nog makkelijker.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.