Platform voor de interieurbouwbranche
Gebundelde kracht zonder bundels kabel

Gebundelde kracht zonder bundels kabel

Waarschijnlijk is het een lang gekoesterde wens van iedereen die met snoerloos gereedschap werkt: de uitwisselbaarheid van accu’s. Een utopie? Niet meer, dankzij het feit dat enkele sterke partijen de krachten gebundeld hebben. 

Metabo heeft de handen ineengeslagen met maar liefst acht andere fabrikanten en het ‘Cordless Alliance System’ in het leven geroepen. In deze alliantie zitten naast Metabo de bedrijven Rothenberger, Mafell, Collomix, Eisenblätter, Eibenstock, Starmix, Haage en Steinel. We spreken met Enno Riemersma, Brand Manager bij Metabo, over deze serieuze krachttoer.

Een groter draagvlak dankzij hetzelfde accusysteem
“Het is algemeen bekend dat Metabo de visie en de strategie heeft om één van de belangrijkste spelers te worden op het gebied van snoerloos elektrisch gereedschap. Een goed voorbeeld daarvan is de manier waarop we binnen het aanbod van Metabo gereedschap al gezorgd hebben voor uitwisselbaarheid van de accupacks. Met onze LiHD technologie zijn we in staat om zoveel vermogen te genereren, dat bijna alle machines met snoer nu vervangen kunnen worden door snoerloze varianten”, opent Riemersma het gesprek. “Dat geeft de gebruiker een enorme vrijheid en flexibiliteit van werken, het werkt bovendien veiliger en sneller.”

Metabo mag gezien worden als generalist en specialist voor toepassingen binnen de bouw, metaalbewerking en industrie, dankzij het feit dat het bedrijf bijna overal een snoerloos antwoord op heeft ontwikkeld. Met het Cordless Aliance System  gaat men nog een stap verder. Riemersma: “We maken het draagvlak van ons accusysteem nog breder door de samenwerking aan te gaan met de acht andere fabrikanten. Door het creëren van een gezamenlijk accuplatform grijpt de gebruiker nooit meer mis, omdat accupacks onderling uitwisselbaar zijn.”

Snoerloos gereedschap
Het Metabo Accupack LiHD 8Ah.

Accugereedschap heeft de toekomst
Voor Haaga betekent de samengang met Metabo een overstap van lood-gel-technologie naar LiHD technologie. Een hele stap vooruit. Voor andere deelnemers in de alliantie is de gang naar accu gevoed gereedschap nieuw en biedt de overstap ongekende kansen. “Met de CAS wordt het aanbod in snoerloze machines nog groter dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Het feit dat de door Metabo ontwikkelde technologie daaraan ten grondslag ligt, heeft geen invloed op de onderlinge concurrentiepositie. Binnen de CAS zien we het als volwaardig partnerschap, met aanvullingen in het programma die alleen maar bijdragen aan de gebundelde kracht”, aldus Riemersma. “Accu gereedschap heeft de toekomst.”

De portfolio van de groep wordt uitgebreid met de veegmachines uit Kirchheim unter Teck. “Wij willen het accu-gedeelte later uitbouwen”, zegt Gerd Eisenblätter, chef van het gelijknamige familiebedrijf uit Geretsried in Beieren. Eisenblätter concentreert zich op metaalbewerkende branches en gaat met een haakse accu-slijper en een accu-satineermachine van start. Mixer-specialist Collomix uit Gaimersheim werkt al vele jaren met succes samen met Metabo.  Hun mixer is het eerste accu-product. 

“Dankzij onze samenwerking met Metabo willen we ook op accu-gebied met hen samenwerken”, zegt Collomix-chef Alexander Essing.

Snoerloos gereedschap
Het CAS accupack heeft Metabo DNA.

Een echte win-win situatie
“CAS brengt de meest uiteenlopende ondernemingen met heel verschillende competentiegebieden bijeen”, vervolgt Riemersma het gesprek. “Hiermee wordt het werk niet alleen voor professionals makkelijker – ook de ondernemingen zelf profiteren van de accu-samenwerking. Met de alleszuigers van Electrostar bijvoorbeeld, die onder de merknaam Starmix verkocht worden, werken professionals uit de meest uiteenlopende branches.”

CAS heeft alle potentie om te groeien
“De negen ondernemingen die nu in het Cordless Alliance System zijn verenigd, zullen in de toekomst nog meer partners inlijven. Het groeipotentieel is enorm en zal bijdragen aan het faciliteren van slimmer, sneller, flexibeler en veiliger werken in de bouw, metaalbewerking en industrie”, zegt Riemersma tot besluit.    

Tekst: Jan Mol    Beeld: Metabo
Uitgelichte afbeelding: 
Met de CAS wordt het aanbod in snoerloze machines nog groter dan ooit voor mogelijk werd gehouden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.