Platform voor de interieurbouwbranche
Gamma hot melts voor houtverwerkers en interieurbouwers wordt verder uitgebreid
Deze hot melts worden gebruikt voor edge banding, profile wrapping en het verlijmen van PP-folie, PVC, fineer, CPL, … (Beeld: natavilman – stock.adobe.com)

Gamma hot melts voor houtverwerkers en interieurbouwers wordt verder uitgebreid

Zo is de EOC Group met hoofdzetel in het Belgische Oudenaarde uitgegroeid tot een wereldspeler op het vlak van onder andere dispersies, surfactants, coatings en lijmen, die gebruikt worden in tal van eindproducten. De business unit Hot Melts Adhesives, die op de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige industriële hot melts focust, biedt ook een range oplossingen voor de houtverwerkende en aanverwante industrieën. Op Prowood presenteert deze onafhankelijke divisie opnieuw een aantal innovatieve producten.

EOC produceert gevulde en niet-gevulde hot melts met verschillende kleuren, viscositeiten en smelttemperaturen om zo steeds een geschikte oplossing te bieden. (Beeld: grafikplusfoto – Fotolia)

EOC, opgericht in 1948 als producent van schuimrubber voor de matrasindustrie, ontwikkelt en produceert vandaag een groot gamma hoogwaardige dispersies, surfactants, coatings en lijmen, die gebruikt worden voor tal van producten, die een mens elke dag gebruikt: tapijten, textielproducten, papier en karton, detergenten, cosmetica, verf, constructie, automotive en non-woven. Naast de kwaliteit van de producten staan een ongekende service en klantenondersteuning centraal. De EOC Group kan immers een passende oplossing voor elke specifieke toepassing bieden, dankzij een intensieve samenwerking met de klant en de interactie tussen de medewerkers van de verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Het team van Technical Support Specialists in de productiefaciliteiten kan, indien gewenst, steeds een beroep doen op de know how van de mensen in het Research & Development Centre. 

De EOC Hot Melt Division focust ook op de houtverwerkende bedrijven met een volledige range hot melts. (Beeld: ©axe_olga – stock.adobe.com)

Hot Melt Adhesives

“Dit familiebedrijf telt intussen 13 productie- en distributiefaciliteiten wereldwijd en is opgedeeld in 8 divisies, die zich respectievelijk specialiseren in thermoplastische elastomeren, textielchemicaliën, polyurethanen, oppervlakte-actieve stoffen, verbindingsmiddelen, emulsies, lijmen en kleefstoffen. Zo biedt onze Adhesive Division een ruim aanbod industriële lijmen en legt daarbij de nadruk op watergebaseerde producten, zoals bijvoorbeeld formaldehydevrije PVAc-gebaseerde lijmen”, vertelt Eric van Spreuwel, die ruim 30 jaar ervaring opbouwde bij verschillende spelers in de markt van lijmen, kleefstoffen en kitten en nu business unit manager van de EOC Hot Melt Division is. “Onze focus ligt enkel en alleen op de ontwikkeling, productie en verkoop van hoogwaardige industriële hot melts. EOC ontwikkelt en produceert immers al geruime tijd hot melts voor tal van industriële toepassingen en ook voor de verpakkingsindustrie. Recent introduceerden we ook een range producten voor de houtverwerkers, de afwerkers en de interieurbouwers. Onze klanten zijn de grote bedrijven, maar dat geldt ook voor de kleine schrijnwerkerij, de fabrikant van binnendeuren of tafelbladen of de specialist in het verlijmen van kantenbanden.”

Eric van Spreuwel is Business Unit Manager Hot Melt Division bij EOC. Met een ervaring van meer dan 30 jaar in de lijmindustrie heeft hij zijn strepen in de markt al ruim verdiend.

Uitbreiding gamma op Prowood

De hot melts uit de Exomelt 5000 range van de EOC Hot Melt Division vinden onder andere hun toepassing in edge banding, profile wrapping, het verlijmen van PP-folie, PVC, fineer, CPL, …. EOC Nederland produceert zowel gevulde als niet-gevulde hot melts met verschillende kleuren, viscositeiten en smelttemperaturen. 

“Naast de producten van andere divisies, zoals bijvoorbeeld D2- en D3-PVAc-lijmen, zetten we uiteraard deze hot melts in de schijnwerpers op de vakbeurs Prowood. We presenteren er bovendien een aantal nieuwe producten. Met Exomelt 5545E, een APAO-gebaseerde hot melt voor kantenbanden, brengen we een oplossing die beter bestand is tegen temperatuurschommelingen en vochtbelasting dan EVA-gebaseerde lijmen. Ze zijn dan misschien wel duurder in aankoop per kilo, maar uiteindelijk goedkoper in gebruik, want het verbruik per vierkante meter is lager om eenzelfde resultaat te bereiken”, licht van Spreuwel toe. 

“Er zijn bovendien nog meerdere andere ontwikkelingen, zoals een reactieve, rest monomeer vrije PU-hot melt, die qua temperatuur- en vochtbestendigheid, maar ook naar hechting aan een breed assortiment van verschillende substraten zeer hoog scoort.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.