Platform voor de interieurbouwbranche
Functionele en esthetische verlichting voegt beleving toe aan een interieur

Functionele en esthetische verlichting voegt beleving toe aan een interieur

Mikrocentrum in Veldhoven is een kennis- en netwerkorganisatie voor techniek. Het bedrijf faciliteert ontmoetingen, organiseert beurzen en evenementen en verzorgt opleidingen. Met een respectabele leeftijd van inmiddels meer dan 50 jaar is Mikrocentrum een vaste factor als het aankomt op het organiseren van onder andere technische vakbeurzen, beurzen over robotica, kunststoffen, materialen, automotive, software en 3D printen. Mikrocentrum brengt kennis bij elkaar, met als doel dat deze overgedragen wordt. Sinds januari van dit jaar doen zij dit vanuit een nieuwe locatie in Veldhoven.

Het nieuwe onderkomen mag gezien worden. Het interieurontwerp komt van STRK Interior Design in Nuenen, de uitvoering ervan lag in handen van Aldenhoven Interieurwerken, eveneens uit Nuenen. We spreken met Jefta Offerman, projectbegeleider bij Aldenhoven, over de rol van functionele en esthetische verlichting binnen interieurprojecten in het algemeen en bij Mikrocentrum in het bijzonder.

Vele handen maken licht werk
Dat geldt zeker voor de samenwerking die Aldenhoven sinds lange tijd heeft met Cleary BV uit Nuenen. Deze absolute specialist in led-oplossingen werkt al sinds de oprichting samen met Aldenhoven. Offerman vertelt: “Toen Cleary opgericht werd, mocht Aldenhoven het interieur maken. Daar is een innige samenwerking uit voortgekomen. Onlangs hebben we nog een verbouwing bij Cleary mogen doen en Aldenhoven verwerkt in interieurprojecten de mooie led-oplossingen van Cleary. De nadruk ligt op het samenwerken en het leveren van een constante kwaliteit. Wanneer wij over verlichting praten in onze projecten, dan hebben we het niet over algemene verlichting, dat laten we aan installatiebedrijven over. Wij passen ledverlichting toe als functionele sfeermaker. Met Cleary zijn we altijd verzekerd van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ledverlichting.”

STRK Interior Design

Langs het plafond komen we ledlijnen tegen die kriskras aangebracht zijn in een doordacht patroon.

Binnen een interieur waar beleving een grote rol speelt is verlichting een speerpunt. Offerman is daar duidelijk over: “Verlichting kan een interieur maken of breken. Een prachtig afgewerkt interieur verliest waarde indien de verlichting niet klopt. De redenen voor ons om trouw te blijven aan Cleary als verlichtingspartner zijn helder. We maken gebruik van hun expertise, krijgen altijd een gedegen advies en genieten van het feit dat de ledverlichting plug and play wordt aangeleverd. Dat betekent voor ons dat het verwerken van de verlichting altijd op de allermooiste manier gebeurt, of dat nou ter plekke in het interieur is of in meubels die hier in de werkplaats gemaakt worden. We leggen een groot deel van onze verlichtingszorgen in handen van Cleary, die daar een voortreffelijke draai aan geeft.”

STRK Interior Design

De kolommen in de ruimte worden verlicht door ringen van neonflex (ledlijnen met een neonlook) in het plafond.


Licht vertelt een verhaal
Het interieur bij Mikrocentrum wordt door Offerman beschreven als modern, strak, functioneel en sfeervol. “In hoofdzaak hebben wij melamineplaat toegepast, deels in houtlook -in een Orleans eiken/zand optiek- in combinatie met effen kleuren. Denk dan aan diverse grijstinten, wit en blauw (zoals in de huisstijl van Mikrocentrum terug te vinden is). De aanbouw bij het nieuwe onderkomen is uitgevoerd in Birdy Beech optiek, beuken dus.” Het interieur kent diverse sfeervolle verlichtingsaccenten. “Het logo van Mikrocentrum is met led verlicht en in alle presentatievitrines zit ambiente ledverlichting verwerkt. Ook de verlichting boven het werkblad in de entree – het Tech Café – is door Cleary en Aldenhoven verzorgd”, licht Offerman toe. “Langs het plafond komen we ledlijnen tegen die kriskras aangebracht zijn in een doordacht patroon. Als klap op de vuurpijl worden de kolommen in de ruimte verlicht door ringen van neonflex (ledlijnen met een neonlook) in het plafond, om de statigheid te accentueren.”

De verlichting die bij Mikrocentrum is aangebracht zorgt voor beleving, op een ingetogen en esthetische manier. “Verlichting moet een verhaal vertellen, het mag de bezoeker visueel meenemen op reis door de ruimte waarin men zich bevindt”, zegt Offerman tot besluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.