Platform voor de interieurbouwbranche
Sectornieuws

Franse specialist opent eigen filiaal in België

In de maakindustrie ligt de werkdruk erg hoog, ook in de interieur- en jachtbouw. De productiviteit en efficiëntie op de...

tsb_1_img_0124-kopieren

28 juli 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Belgen continueren activiteiten van vroegere verdeler

In de maakindustrie ligt de werkdruk erg hoog, ook in de interieur- en jachtbouw. De productiviteit en efficiëntie op de werkvloer moet omhoog, zonder dat daarbij aan nauwkeurigheid en kwaliteit wordt ingeboet. Daarom investeren bedrijven in geïntegreerde 3D CAD/CAM-softwareoplossingen. Zo is 4D Services al vele jaren een trouwe verdeler van de TopSolid-producten. Vandaag neemt de softwarefabrikant een aandeel in de verdeler als basis voor een eigen Belgisch filiaal – TOPSOLID Belgium – en neemt zo alle activiteiten over, ook binnen de jachtbouw in Nederland. Binnenwerk sprak met accountmanager Boris De Doncker.

2020 betekent een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van 4D Services?

Dat kan je wel stellen. Nadat we jarenlang de producten van TOPSOLID in België en gedeeltelijk ook in Nederland verdeelden, besloot de directie van de softwarespecialist om een aandeel in onze firma te verwerven, waardoor we een volwaardig filiaal worden, onder de naam TOPSOLID Belgium. De producten van de Franse ontwikkelaar worden gebruikt in de houtindustrie, maar ook onder meer in de machinebouw en de metaalverwerkende sector, goed voor meer dan 100.000 licenties. TOPSOLID heeft intussen niet alleen Franse vestigingen in Parijs, Lyon, Toulouse, Nantes en Nancy, maar opende ook filialen in Zwitserland, Italië, de VS, Colombia, China én vanaf nu in België.

Dankzij de TopSolid-producten worden de productiviteit en efficiëntie op de werkvloer gevoelig verhoogd.

 

Waarom kozen ze voor een deelname in 4D Services?

TOPSOLID wil zijn positie op de sterke en dynamische Belgische markt verder versterken. Dat kon door los van het bestaande dealernetwerk een vestiging te openen, maar door de keuze voor een participatie in een jarenlange partner kunnen ze op een solide basis verder bouwen. We hebben ons steeds bewezen als een betrouwbare partner met een team van gespecialiseerde medewerkers, die regelmatig een opleiding in Frankrijk volgden om zo op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen. De relatie stopt immers niet met de verkoop van de software, maar we blijven onze klanten verder ondersteunen met deskundig technisch advies, praktijkgerichte opleidingen en bijscholingscursussen. We beschikken ook over een uitgebreide klantendatabase en er is nog heel wat groeipotentieel.

Wat verandert er voor de klanten?

Het team van 4D Services blijft volledig op post en zal nog uitgebreid worden. TOPSOLID Belgium zet alle activiteiten in de interieurbouw, de machinebouw en de metaalverwerkende sector in België gewoon verder, net als deze binnen de jachtbouw in Nederland. Maar door deze nieuwe stap hebben we kortere banden met de ontwikkelaars van het moederhuis en ons technisch team kan nu nog gemakkelijker terugvallen op de ondersteuning van internationale experten. Als filiaal van een grote groep kunnen we onze klanten, tot slot, een nog grotere zekerheid en continuïteit garanderen. Dit laat ons toe om de service naar de klanten nog verder te optimaliseren en uit te breiden.

Waarom zijn 3D CAD/CAM-systemen zo in trek?

De ervaring leert dat werken met oplossingen als TopSolid’Wood de productiviteit en efficiëntie op de werkvloer verhoogt en de foutenlast gevoelig vermindert. Zo zie je tijdens het ontwerpen waar er eventueel problemen zijn en kan je die heel snel aanpassen. Deze wijzigingen worden onmiddellijk in de productieplannen, stuklijsten, …, doorgevoerd. Een extra troef is dat de CNC-machines vanuit het 3D CAD/CAM-pakket aangestuurd worden, waardoor de operator geen uitgebreide kennis van CNC-sturing moet hebben om de machine te bedienen.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%