Platform voor de interieurbouwbranche
Fonkelende graniet voor dromerige projecten
Beltrami toont haar rol als creatieve innovator met deze gloednieuwe afwerking Arenado.

Fonkelende graniet voor dromerige projecten

Nordlys betekent noorderlicht, een natuurfenomeen dat tot ieders verbeelding spreekt. Creatieve innovator Beltrami neemt deze graniet uit de Noorse Emerald Pearl groeve van Larvik Granite op in haar aanbod natuursteentegels. Een samenwerking tussen twee Brachot Family Members die uitmondt in een grijsgroene graniet met fonkelingen met een dromerige naam. Zoals een idyllische winternacht onder de Noorse sterrenhemel.

Elke blok Nordlys is anders en uniek.

“Beltrami neemt je mee naar het hart van de Noorse Emerald Pearl groeve van Larvik Granite. Uit een pril aangesneden bank ontginnen we er Nordlys. Het is een donkere graniet die getypeerd wordt door grijsgroene kleurvariaties met hier en daar een fonkeling. Elke blok Nordlys is anders waardoor de hieruit verzaagde platen en tegels steeds een bijzonder uniek karakter hebben.”

De afwerking Quadro geeft Nordlys een speels damboordpatroon met een halfmat effect.

Van groeve tot klant

Zowel Beltrami als Larvik Granite zijn Brachot Family Members en dat vergroot de mogelijkheden. Door de verticale integratie van Brachot wordt Nordlys ontgonnen in één van de zes eigen groeves van Larvik Granite. Uit hun groeves komen ook de meer bekende granieten Labrador Vert, Labrador Blue Antique en Labrador Blue Pearl. De blokken Nordlys worden in een van Brachot productiesites verzaagd tot platen en vervolgens tot maattegels in het Beltrami-stonelab. “De afwerking en afmeting is naar keuze en dat schept veel mogelijkheden voor interieur- en exterieurtoepassingen”, vertelt Laurence nog. “Denk maar aan vloer- en wandbekleding, trappen, keukenbladen, enzovoort.”
Dit hele proces kadert binnen de duurzame visie van Brachot en haar Family Members. Want binnen hetzelfde bedrijf vindt zowel de ontginning als de productie tot afgewerkte plaat of tegel plaats. En dat bovenop het al duurzame karakter van natuursteen. Het resultaat is een ecologisch verantwoord eindproduct van superieure kwaliteit.

Nordlys wordt ontgonnen in de eigen Emerald Pearl groeve van Larvik Granite in Noorwegen.

Ruwe eenvoud

“De Nordlys-graniet is een ruwe brok pracht en eenvoud met een gevarieerd kleurenspel”, vertelt Laurence Roelens. “Die kleur- en structuurvariaties zien we terug in de diverse afwerkingen die Beltrami als creatieve trendsetter voor Nordlys ontwikkelde.”

Een afwerking die meteen in het oog springt is de Arenado met een fijne, korrelige oppervlaktestructuur dat de steen lichter maakt en de wolken minder zichtbaar. Daarnaast is er ook Letano, een matte afwerking in leather touch die de kleurschakeringen extra benadrukt. Rock Finish geeft dan weer een bijzonder 3D-effect, Anzano is voor wie van een donkere, ruwere afwerking houdt. Er is ook nog Quadro met fijne verticale en horizontale zaaglijnen die een speels dambordpatroon creëren in een halfmat decoratief effect. Wie liever op veilig speelt, kan ook voor de traditionele gepolijste afwerking of ander afwerkingen uit het aanbod van Beltrami en Brachot kiezen. Zo biedt Nordlys voor iedere dromer wat wils.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.