Platform voor de interieurbouwbranche
Folietec: meubelfronten op maat

Folietec: meubelfronten op maat

Naast de Nederlandse markt worden de keukenfronten de laatste vijf jaar ook geëxporteerd naar België, Duitsland en Scandinavië.

Maatwerk en ‘inkoop op order’ is de standaard geworden. Logistieke beheersing en een optimaal productieproces is een voorwaarde om aan deze vraag te kunnen voldoen. Just-in-time: op tijd, goed en compleet. Dat is waar Folietec voor staat.

De voordelen om productie uit te besteden zijn lagere voorraadkosten, minder ruimtebeslag, geen restantmateriaal, geen faalkosten en een hogere kwaliteit door specialisatie.

Folietec: groei & innovatie

Automatisering, flexibiliteit en milieu zijn drie onderwerpen die in de huidige economische situatie en de geldende
bouweisen een belangrijke rol spelen.  Om aan de toenemende vraag en de daaraan gestelde eisen te kunnen blijven voldoen heeft Folietec zich het afgelopen jaar verder voorbereid op de toekomst. Folietec groeit, zowel nationaal als internationaal. Om de groei zowel kwalitatief als logistiek te kunnen blijven beheersen is er wederom geïnvesteerd in een nieuwe CNC-freesmachine die vanaf begin dit jaar volledig operationeel is. Met deze investering weet het bedrijf een maximale flexibiliteit aan een ongekende kwaliteit van het product te waarborgen. De productie van foliepanelen is nu volledig geautomatiseerd.

Folietec: gezondheid & milieu

Naast productkwaliteit en logistieke beheersing van de orders is ook het milieu een focusgebied van Folietec. Naast het reeds in bezit zijnde PEFC-keurmerk voor verantwoorde boskap is eveneens het label ‘Indoor Air Comfort Gold’ aan het bedrijf toegekend.  Dit certificaat voor uitzonderlijk lage emissiewaarden waarborgt dat producten de komende jaren aan de strenge emissienormen blijven voldoen. Tevens heeft Folietec de CO2-uitstoot fors gereduceerd en zijn op het dak van Folietec 872 zonnepanelen geplaatst

Folietec is haar klanten maximaal blijven bedienen tijdens de coronaperiode.

Folietec: continuïteit in coronatijd

Folietec is haar klanten maximaal blijven bedienen tijdens de coronaperiode. De noodzakelijke maatregelen die door de Nederlandse regering werden ingevoerd hebben geen invloed gehad op het productieproces.  Folietec stelde twee prioriteiten: allereerst het verzekeren van de gezondheid en het welzijn van de medewerkers en daarnaast het blijven beleveren van de klanten.

Folietec introduceert ‘Decoratief plaatmateriaal met randafwerking’

Naast de eigen productie van keuken- en badmeubelfronten in 3D-laminaat levert Folietec BV ook meubelfronten in materialen van Cleaf en Senosan. In de keuken- en interieurbouw is op maat gemaakt meubilair essentieel. Dit maatwerk in combinatie met schaarste aan vakmensen zorgt in veel bedrijven voor een bottleneck. Reden waarom steeds meer bedrijven producten inkopen. Met meer dan 20 jaar ervaring in het leveren van keukenfronten op maat heeft Folietec deze logistieke beheersing volledig in de grip. Onder het motto ‘op tijd, goed en compleet’ worden keuken- en interieurbouwers volledig ontzorgd.

Folietec groeit, zowel nationaal als internationaal.

Commerciële kleuren 

In nauwe samenwerking met DecoLegno zijn commerciële kleuren gekozen die volledig geconfectioneerd en op maat worden geleverd. Daarnaast worden maatwerkpanelen van Senosan geleverd in TopX Hoogglans en TopMatt. Deze ‘Top’-uitvoering is de meest krasvaste versie die momenteel op de markt is te verkrijgen.  Uiteraard zijn deze decoren uitstekend te combineren met de folie-collectie.
De voordelen om productie uit te besteden bij Folietec zijn onder andere lagere voorraadkosten, minder ruimtebeslag, geen restantmateriaal, geen faalkosten en een hogere kwaliteit door specialisatie. Het meest schaarse goed waar op bespaard kan worden is de factor tijd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.