01:14
31-10-2017

Folie heeft zich ontwikkeld tot laklaminaat

“Foliefronten dekt de lading eigenlijk niet meer”, opent Rien Geluk, mede-eigenaar van Folietec uit Barneveld, het gesprek. “De grondstof is dusdanig doorontwikkeld dat dit product door de keuken- en badmeubelproducenten nu als laklaminaat wordt aangeboden.”

Geluk vervolgt zijn verhaal: “Natuurlijk maken wij meer dan louter fronten; dus ook alle zichtwerk voor keukens en badmeubelen. Daarbij heeft de klant de keuze uit diverse materialen. Denk aan houten fronten, fineer, lak en hoogglans acryl. Dus eigenlijk alles waar op dit moment vraag naar is en daarmee ontzorgen we onze klanten.”

Ontzorgen van de afnemers zit in het DNA van het bedrijf
Kijken we naar Folietec, dan zijn drie zaken zeer kenmerkend voor het bedrijf. Allereerst het feit dat men maatwerk levert, per stuk, zonder meerprijs. “Ons specialisme is de productie en levering op order, op maat zonder meerprijs, ook in hoogglans. Maatwerk is voor ons ‘standaard’ en ieder front is per stuk te bestellen. Tegen eerlijke prijzen en gegarandeerd gereed in 10 werkdagen.”

Ten tweede levert men op tijd, goed en compleet. Geluk licht toe: “Wij werken betrouwbaar en Just-In-Time, zodat onze klanten hun planning al bij de bestelling kunnen maken. Om die reden is iedere klant optimaal te bedienen, van producent tot zelfbouwer. Voor hen betekent dat geen leegloopuren meer.” Folietec organiseert ook het transport zelf, een garantie dat alles op tijd en in smetteloze staat bij de klant arriveert.

Het derde kenmerkende punt is de duurzaamheid en kwaliteit. Geluk: “Door het vinden en realiseren van de optimale combinatie van grondstoffen, het productieproces, de verwerkingstijden, de acclimatisering en een team van gedreven medewerkers, produceren wij een optimaal, duurzaam en daarmee zorgeloos product. Opvallend daarbij is de hechting en warmtebestendigheid van onze foliefronten. Die is uitzonderlijk en toonaangevend in de markt. Wij zijn daar echt trots op.”

Continu investeren om de unieke manier van werken te waarborgen
“De gevraagde levertijden worden steeds korter”, legt Geluk tot slot uit. “Als organisatie moeten we ons aanpassen aan de vraag van de afnemer. Dat doen wij ook voortdurend, we blijven investeren, om onze unieke kenmerken te waarborgen. De laatste twee jaar hebben we geïnvesteerd in een nieuwe CNC-freesmachine, een nieuwe lijmrobot en hebben we onze ERP-software gekoppeld aan de machinesoftware.”

Tekst: Jan Mol  Beeld: Folietec

Binnenwerk partners

Fenix NTA