Platform voor de interieurbouwbranche
Focus op verbindingstechniek
De Zeta P2 en Classic X groeffreesmachines van Lamello zijn leverbaar met een krachtig 18 V LiHd 4.0 Ah accupack. Lamello behoort nu ook tot de CAS accu-alliantie.

Focus op verbindingstechniek

Toetreding tot accu-alliantie CAS was een volgende logische stap

Lamello staat bij de houtverwerkende bedrijven synoniem voor efficiënte, eenvoudige en precieze verbindingssystemen. De Zwitserse fabrikant biedt met het P-System, het Lamello systeem en het boorsysteem een uitgebreid gamma oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen. Voor de montage van de systemen zijn ook verschillende groeffreesmachines beschikbaar, waaronder de Classic X en Zeta P2 die ook in een snoerloze accu-versie besteld kunnen worden. Lamello maakt sinds 2022 deel uit van de CAS accu-alliantie. Op Houtpro+ worden systemen en machines nog eens extra in de kijker gezet.

De innovatieve verbindingstechniek van Lamello wordt vandaag wereldwijd gebruikt door elke houtbewerker. (Beeld: lamello AG && perspektiv)

De innovatieve verbindingstechniek van Lamello wordt vandaag wereldwijd gebruikt door elke houtbewerker: schrijnwerkers, keukenbouwers, interieurbouwers, winkelinrichters, meubelmakers, …. Het P-System is een innovatieve en bekroonde verbindingsmethode. De verbindingselementen Clamex, Tenso en Divario zorgen voor een ongekende flexibiliteit, snelheid en eenvoud in het complete ontwerp-, productie-, transport- en montageproces. Het inbouwen en verankeren is gebaseerd op de P-System-profielgroef. 

Het Lamello systeem is een uiterst efficiënt, eenvoudig en precies verbindingssysteem, gebaseerd op een 4 mm groef. De originele houten lamellen werden uitgebreid met de inslaglamel, de hechtlamel en de doorzichtige kunststoflamel voor materialen met een vast oppervlak. 

Met de Cabineo biedt de fabrikant ook een eendelige verbinder op boor- of freesbasis voor het verbinden van frames door middel van een zuivere oppervlaktebewerking. Invis Mx2 is een unieke verbinding, die zonder zichtbare openingen via een magneetaandrijving steeds weer snel gemonteerd en gedemonteerd kan worden. 

Clamex P-14 Flexus als award-winner

“Eén product wil ik toch even extra in de kijker zetten, met name de Clamex P14 Flexus, want die werd door een gerenommeerde jury van experten genomineerd voor een begeerde Interzum Award 2021 en won uiteindelijk in de categorie ‘Intelligent Material & Design’”, vertelt Marc Demares, zaakvoerder bij Lamello België. 

“Deze demonteerbare verbinder wordt via een verdraaibare hendel verbonden. Beweegbare pennen zorgen ervoor dat er bij het verbinden geen uitstekende elementen zijn. Bovendien kunnen werkstukken dankzij deze innovatieve oplossing later in bestaande elementen gemonteerd worden, wat de opbouw-volgorde gevoelig vereenvoudigt. De beweegbare positioneerpennen functioneren ook als bevestigingselement. Vaste legborden of verticale scheidingen worden dan ook al op hun plaats gehouden vooraleer de onderdelen met een inbussleutel aangespannen worden. Ze lopen aan beide kanten schuin af, waardoor een werkstuk ook weer gedemonteerd kan worden. Aangezien deze pennen perfect in het tegenstuk spannen, kunnen ook elementen met een verstek van 90° eenvoudig gemonteerd worden.” 

CAS accu-alliantie

Lamello levert niet alleen de verbindingssystemen, maar ook de machines om de groeven te frezen. Zo wordt de Zeta P2 gebruikt voor de P-System-verbindingselementen, terwijl de Classix X een doordachte en beproefde machine is voor het snel frezen van groeven van 4 mm. Ze dienst als basis voor het uitgebreide assortiment vaste, zelfspannende en demonteerbare verbinders. “Beide types profielgroeffreesmachines zijn leverbaar met een krachtig 18 V LiHd 4.0 Ah accupack. Dat zorgt voor een nog grotere flexibiliteit en beweeglijkheid op de werkvloer, zonder dat het risico bestaat dat de operator over het snoer struikelt’, licht Demares toe.

“We behoren sinds kort tot het Cordless Alliance System (CAS), een merkoverkoepelende accu-alliantie, geïnitieerd door Metabo, die op vandaag 26 fabrikanten en meer dan 280 machines omvat. De accu-technologie heeft ons al lang geleden overtuigd en deze toetreding is dan ook de volgende logische stap. De operatoren kunnen eenzelfde accu niet alleen voor onze machines, maar ook voor vele andere systemen op de werkvloer gebruiken.”

HAL 6 – STAND 6532  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.