Platform voor de interieurbouwbranche
Fluisterstille schuifdeuren voor meubelen bewegen nu nog stiller
Dankzij een gedempt potscharnier beweegt het draai-, vouw- en schuifbeslag van Hawa Sliding Solutions nog stiller en comfortabeler.

Fluisterstille schuifdeuren voor meubelen bewegen nu nog stiller

Hoe stiller meubeldeuren bewegen, hoe hoger het comfort voor de gebruiker. Bij Hawa Sliding Solutions bestaan fluisterstille schuifdeuren al 50 jaar. Bij de fabrikant van schuifdeurbeslag voor gevel- en interieurtoepassingen alsook voor meubilair is men er echter van overtuigd, dat er altijd verbeteringen mogelijk zijn. Daarom zijn ze nog een stap verder gegaan. Met draaideurdempers pakken ze nu ook de laatste mogelijke geluidsbron aan. Zo wordt het bewegen van deuren vanaf nu nog stiller en comfortabeler.

Vandaag kan het draai-, vouw- en inschuifdeurbeslag uit de Hawa Concepta-familie meubeldeuren nog betrouwbaarder, comfortabeler én stiller draaien, vouwen, inschuiven en in smalle parkeernissen laten verdwijnen. “Een potscharnier maakt de kast stil. De dempers, die onzichtbaar in het potscharnier geïntegreerd zijn, zorgen immers voor een aangename, stille sluiting, zowel bij de Hawa Concepta- als bij de Hawa Folding Concepta-deursets. Inboordempers kunnen achterwege gelaten worden. De boring van het scharnier is een beetje verplaatst en de garnituren worden met nieuwe aanslagkappen geleverd”, legt Geert Lesage, verantwoordelijke voor de verkoop in de Benelux, uit. 

“Hawa Concepta staat synoniem voor gebruiksgemak, flexibele combinatiemogelijkheden en talrijke vormgevingsmogelijkheden voor elegante opbergoplossingen en het multifunctioneel maken van ruimtes. Denk maar even hoe gemakkelijk het is om keukens te verbergen of tevoorschijn te toveren, de slaapkamer in een thuiskantoor om te vormen, het kantoor in een multimediaruimte of de gang in een wasruimte te transformeren – afhankelijk van wat er achter de deuren schuilgaat.”

Met het schuifbeslag uit de Hawa Concepta-familie kunnen ruimtes multifunctioneel gebruikt worden.

Snelle montage, ongekende veelzijdigheid

Gebruikers profiteren van een minimale montagetijd. Eenvoudige positie- en potscharnierboringen geven de richting aan. Er is verder geen verwerking nodig. Alle componenten worden op de tussenwand geschroefd. 

“De schaartechnologie, waarmee de deur in de nis verplaatst wordt, garandeert een soepele loop en een groot gebruiksgemak, zelfs bij zware deuren. Een kanteling van de deur bij draaien, vouwen en inschuiven is onmogelijk. De technologie is onderhoudsvrij en maakt een optimaal gebruik van de kastdiepte mogelijk met een kleine deuroverhang in vergelijking met de corpus”, vult Geert Lesage aan. 

“Alle instellingen, ook bij volledig geïntegreerde systemen, gebeuren vanaf de voorkant en zonder demontage van meubeldelen. Dit is vooral goed nieuws voor verwerkers, omdat op die manier zelfs de zwaarste deuren eenvoudig aangepast kunnen worden. De Hawa Concepta-familie kan eenvoudig aan verschillende deurafmetingen aangepast worden.” 

Naast deze snelle montage springt vooral de veelzijdigheid in het oog. De eenvoudige combineerbaarheid van de twee beslag-
systemen tot twee-, drie- en vierdeursfronten zonder middenwanden in combinatie met de eenvoudige elegantie van de kleurloze en zwart geanodiseerde profielen, inspireren immers tot creativiteit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.